Witam serdecznie,
proszę ocenić mój pomysł.
Od kilka lat pracuję w hotelarstwie, przez ten czas nazbierałem dużo kontaktów itp
Chciałbym otworzyć firmę, która zajmowałaby sie "organizowaniem" czasu osób przyjezdnych, załatwianiem rzeczy "niemożliwych" (typu niebieskie ferrari na drugi dzień, czy helikopter na za 2h- i takie rzeczy zdarzały się). To pierwsza rzecz. Druga to podpisanie umowy z kilkoma hotelami 5* (w których pracowałem wcześniej, i nadal mam dobre stosunki z ich kierownictwem), która polegała by na sprzedaży pokoi w zamian za drobną prowizję typu 10%. Na stronie możnaby zarezerwować pokój 10% taniej niż w hotelu. Podstawą jest oczywiście strona www z opcja rezerwacji. I teraz jak dotrzeć do klientów? Moge dogadać się z większością recepcjonistów aby proponowali moje usługi w zamian za prowizję. Na pewno kontaktowałbym się bezpośrednio z goścmi do których mam kontakt (tylko do tych do których mógłbym "sobie pozwolić").
Firma zarabiałaby głónie na prowizjach, potem możnaby rozszerzyć asortyment usług.
Nie wiem czy jasno się wyraziłem, chyba za dużo o tym ostatnio myślę i może byc tego za dużo.
Proszę o ocene:)
pozdrawiam