witam serdecznie wszyscy piszą o zarobkowej stronie internetowej , a może załozyc by tak forum interetowe???
jak myślicie z czego takie forum mogło by sie utrzymywać , jakie są szanse by forum odniosło sukces???
|
cos innego (zarabianie w sieci) |
|
Strona główna forum
‹ E-Biznes
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
witam serdecznie wszyscy piszą o zarobkowej stronie internetowej , a może załozyc by tak forum interetowe???
jak myślicie z czego takie forum mogło by sie utrzymywać , jakie są szanse by forum odniosło sukces???
Forum to również strona internetowa :)
Na czym forum zarabia? Tak jak w przypadku innych stron internetowych zależy to głównie od tematyki forum i grupy odbiorców do jakich jest skierowane. Najbardziej uniwersalnym sposobem jest chyba reklama kontekstowa tak jak to jest w przypadku tego forum. Można po jakimś czasie gdy forum będzie popularne pomyśleć nad wstąpieniem do agencji reklamowej. Forum to jednak ciężki orzech do zgryzienia ciężko w dzisiejszych czasach rozkręcić dobre forum. Niestety treści na tego typu stronie są tworzone przez userów a userzy zaczną się pojawiać jak będzie treść i dużo postów a żaby było dużo postów muszą być userzy i koło się zamyka :( W tym momencie jestem w trakcie tworzenia jednego forum o tematyce gier komputerowych i sam się zastanawiam jak je rozkręcić i jak zachęcić ludzi do pisania postów. Może ktoś ma jakieś pomysły? Ogólnie chcę zrobić konkurs dla userów kupić 3-4 gry komputerowe i rozdać je jako nagrody za aktywność na forum. Co o tym myślicie?
Z tą nagrodą za aktywnośc, to nie jest zły pomysł, jednak musiałbyś zaznaczyc, że aktywnośc, to nie znaczy spam. Bo wielu ludzi- jak sądzę młodych, bo do takich głównie będzie pewnie skierowane forum o grach pomyśli, że aktywnoś, to iloś postów obojętne na jaki temat...
Wiem wiem z tym spamem :) Chce zrobić tak ,że napisanie największej ilości postów nie gwarantuje nagrody a nagrody losowane będą wśród 100 najaktywniejszych użytkowników. Mam tylko nadzieję że nikt nie będzie mnie posądzał o ustawianie wyników bo mniej przejrzyste są te zasady niż właśnie wręczenie nagród ludziom z największa ilością postów.
Poszukaj info na temat losowań, tak sam nie możesz zrobić losowania i rozdać nagrody (przynajmniej tak było, )
Dlatego lepiej robić konkurs gdzie nie ma problemu ze "zwycięzcą" pozdrawiam marcin
Może i prawda właśnie nad tą kwestią się zastanawiałem.
Tylko takie rozwiązanie byłoby optymalne bo może nie spamowaliby tak forum bezsensownymi postami a pisaliby konkretne rzeczy skoro i tak nie mieliby pewności że mimo największej ilości postów nie wygrają
|
|