|
Cukiernio kawiarnia |
Cukiernio kawiarnia
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mieszkam w 3tyś miejscowości i chodzi mi po głowie otworzenia cukierni (siostra by piekła pyszne ciasta i ciasteczka)z lodami(Grycan ale bez franczyzny) i przy okazii była by kawiarenka(można z czasem poszeżyć o komuter jako dodatkowo kawiarenki internetowej) W mojej miejscowości jest cukiernio lodziarnia i nawet nieźle prosperuje. Jest knajpa która utrzymuję się tylko z wesel i imprez okolicznościowych. oprócz tego są dwa bary z piwem i zapiekanką. lokal bym kupił lub wynajął ps a może mała pizzernia z wynosami bo nie ma. Z góry dziękuję za rady.
mieszkam w mieście 20tyś mieszkańców, blisko granicy w Słubicach. Myślę o otworzeniu własnej działalności. W tym mieście są tylko sklepy z papierosami i kosmetyczki z tipsami i fryzjerstwem - fakt, że jest najwidoczniej popyt na to:) myślę o cukiernio kawiarni przy samej prawie granicy, jak myślicie czy ten pomysł ma miejsce? chcę wprowadzić ciasta bardziej ekskluzywne, dobra kawa z całego świata i włoskie desery! lokal posiada ok 50 m2, plus zaplecze i dodatkowe pomieszczenie na kuchnię. Czy ktoś wie jakie są wymogi sanepidu?
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|