|
Części samochodowe. |
Części samochodowe.
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, od jakiegoś czasu całkowicie zmieniłem zajęcie, obecnie pracuje w jednej z największych hurtowni części samochodowych. Obecnie pracuje tam na etacie ale zastanawiam się nad dodatkowym zajęciem w postaci handlu ww. częściami. Ceny dość konkurencyjne, towar najwyższej jakości, w zasadzie wszystko poza ogumieniem i felgami oraz częściami karoserii tj zderzaki itp. Szukam rynku zbytu na ww. towary, od sklepów po zakłady naprawcze czy warsztatu. Póki co nie posiadam swojego cennika ponieważ na początku chce się troszkę rozeznać i zbadać zainteresowanie. Towar mogę wysyłać w zasadzie w każde miejsce w kraju korzystając z usług kuriera. na życzenie mogę sprawdzić ceny poszczególnych części. pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Daj mi ofertę na pw.
Interesują mnie blachy do samochodów dostawczych i osobowych do 2003r i części eksploatacyjne (głównie vag, dostawcze reno, vw, mercedes, ford transit), woj. lubelskie FV nie zawsze wymagana :-)
chcesz zrobić szefowi konkurencję??????????
Raczej niespodziankę z okazji remanentu hehe ;D
hmm......
no może i tak być
co do konkurencji to nie stoi nic na przeszkodzie żebym sam cos dorobił, przy okazji zwiększył obroty u pracodawcy. wszystko sprowadza się do zwiększenia ilości zamówień. troszke źle napisalem ponieważ części karoserii, blachy wogole nie ma w ofercie. co do częsci ekspl. to jak najbardziej. spisze może kilku producentów tak rozpoznania :
(telco, trw, rts.sa, quick brake, cofab, airtex, bugatti, ngk, bcd, clean filter, bosch paski, filtry, sondy lambda, narva, luk, ring, jamex, zap, dys, bendix, brembo, magneti marelli, jan mor, glaser, impergum, remsa, oleje w zasadzie każdy, muller filtr, continental contitech, delphi, sentech, samko, corteco, dayco, valeo, alca, snr, coram, eps, bougicordi, omc, mapa, narva, the leader. tak mniej wiecej to wyglada, dla osoby ktora zajmoje sie sprzedaza te skróty mowia wszystko wiec nie bede pisal pelnych nazw. wiec takie mniej wiecej czesci raczej do kazdej osobowki, jesli chodzi o auta ciezarowe to kwestia sprawdzenia. przepraszam za literowki i pozdrawiam
roca skąd jestes?
kolego z tego co tu wypisujesz pracujesz w czyms typu IC, fota czy inny opoltrans (hurtownie motoryzacyjne) i uważasz, że świetnym pomysłem będzie kupować towar na rabaty pracownicze a jak napisałeś warsztaty lub sklepy będą to od ciebie kupować bo....? sprzedaż im to drożej niż hurtownia ale ładnie zapakujesz "andrzejowi mechanikowi" i telefony będą się urywać.
kolego jesteś chyba młody więc ujmę to najdelikatniej jak potrafię, pomysł do bani. nie znam cię jednak uważam, że nie masz zbyt dużego pojęcia o rynku części samochodowych i może zajmij się układaniem reflektorów na pułkach tak jak kierownik każe niż snuciem planów na zrobienie wielkich pieniędzy na czymś co tu przedstawiłeś
no niestety "rockaway" nadaje się tylko do zwolnienia,
albo praca, albo interes, stać "okrakiem" pomiędzy pieniędzmi szefa a jego klientami, no ale i tacy pracownicy bywają, "dużo ryczą mało mleka dają"
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Części samochodowe.": - Czesci samochodowe z UK - czesci samochodowe, air bag, itp. - Części samochodowe z USA - czesci samochodowe - Części samochodowe
• Strona 1 z 1
|
|