Witam!
przeczytałam tu mnóstwo postów na ten temat, ale i tak nie zdołałam sie powstrzymać od zadania paru pytań i poznania waszej opinii. Mieszkam na osiedlu w większości składającym się z bloków, ale również domków jednorodzinnych. Nie ma tutaj żadnego miejsca, do którego w wolnym czasie można by sie wybrać zrelaksować przy przysłowiowym piwku, bilardzie lub choćby przy frytkach itp. Jest tutaj tylko jedna knajpa ale to typowa "menelownia" nie obrażając nikogo. Moim marzeniem od dłuższego czasu jest otworzenie tutaj czegoś w tym stylu. Chciałabym w przyszłym roku zabrać się za to na razie oglądam sie za lokalami i szukam informacji na temat tej inwestycji. Sądzę, że spora grupa ludzi byłaby zainteresowana. O zakładaniu tego typu działalności cos już wiem, o dofinansowaniach czytałam. Czy ktoś z Was może inwestował w bar tego typu? Planuję odremontować lokal w centrum osiedla, dodać trochę rozrywki poprzez 2 stoły bilardowe/piłkarzyki i tym podobne. oczywiście stolików kilka i zaplecze kuchenne(raczej coś lekkiego-frytki,hamburgery,zapiekanki)oraz jakiś telewizor. Chciałabym wiedzieć jak starać się o dotacje unijną lub z UP, jakie to są kwoty, i od czego przede wszystkim zacząć, ponieważ mam tyle pomysłów, że nie wiem co najpierw.
Byłabym wdzięczna za wszystkie rady oraz jeśli macie jeszcze jakieś pomysły dajcie znać :)