|
Czy będe miala problemy z up |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
witam.mam takie pytanie.otóż w maju otworzylam DG.Dostalam dotacje z biura pracy.Jednak działalnośc nie przynosi mi planowanych zysków.Musze DG prowadzic do maja a potem rozliczyć sie z up.moje pytanie jest takie.Czy muszę osobiście stawic sie do up i przedstawić zaświadczenia z us, zus, i urzędu miasta o niezaleganiu ze skladkami prze rok, czy moge takie zaświadczenia wysłać listownie.Druga sprawa jest trochę cięższa.Otóż jak wspominałam DG nie przynosi mi spodziewanych zysków.Chcę pod koniec lutego wyjechać za granicę.Do maja zostana mi dwa miesiące. ZUS będę oczywiście opłacała do maja.Moje pytanie jest nastepujące.Czy jeżeli przebywając za granicą pójde do pracy, czy ktoś może mnie sprawdzić że mam działalność w polsce a pracuje za granicą.Czy jest to pewne że to wyjdzie na jaw,czy mogę zaryzykować i jednak podjąć tą pracę.Prosze o pomoc w tej sprawie bo jest to dla mnie ważne.Dodam tyle że oczywiście pup o niczym nie będę informować idę na ryzyko że obędzie się bez kontroli.Jeśli chodzi o składki i podatki to oczywiście będę systematycznie opłacać.Dziekuje za pomoc.pozdrawiam
zawsze jest możliwość że sie wyda że podjełaś gdzieś prace...
najlepiej to dorabiaj na czarno i jakoś przetrwaj ten czas...
|
|