|
Czy cięzko jest teraz znalezc prace ?? - strona 2 |
Czy cięzko jest teraz znalezc prace ??
Biznes Forum
‹ Praca
‹ Praca
Autor
Wiadomość
Tematy ciekawe - może mało płacisz skoro nie możesz nikogo znaleźć ??
moze powiedz co umiesz robić ? zapłace ci ile chcesz tylko czy umiesz coś robić ? potrafisz zaprojektowac cos w autocadzie 3d ? a moze w 3dmaxie ? moze potrafisz zamienić zdjęcie na grafikę przy pomocy photoshopa ? a pewne rzeczy dorobic np w ilustratorze ? nie ? no to pewnie potrafisz zaprojektowac grafike pod grawerowanie laserem ? tez nie ? no to moze prosciej bedzie jak ci zapłacę a nic robic nie bedziesz ? moze takie rozwiazanie ci bardziej pasuje ? moze zebyś się nie przepracował to wyślij nr konta to zrobię przelew ,zebyś się osobiscie nie fatygował po kasę
No z pewnościa masz racje ale dziwne jest ze niemasz chetnych,na forach graficznych szukałes tam pewnie by ktos sie znalazł no ale wiadomo trzeba by go najpierw sprawdzic :)powodzenia w szukaniu pracowników.szkoda ze ja tego nie umiem ehhh
do kolowawa,
wiesz, ja w sumie zajmuję się projektowaniem stron internetowych, jezeli cię to zainteresuję, napisz wiadomośc, chętnie bym cosik dorobiła........ nie musisz tak zaraz krzyczeć, wystarczyło spokojnie powiedzieć czego szukasz i jakie masz wymagania, oczekiwania w stosunku do przyszłego pracownika, to tyle tytułem wstępu............ W prawdzie mieszkam i pracuję za granicą, ale za to w kraju NAJBARDZIEJ dotknięty kryzysem (tak twierdzą mądre głowy), pracuję w dużej firmie handlowej i mimo całego kryzysu (i masowych zwolnień, niestety), moja firma poszukuje polskich współpracowników, jeżeli ktoś chciałby otrzymać info, piszcie na maila annabart@hotmail.es, i powodzenia wszelkim poszukującym pracy, a pracodawcą................no nic, życzliwości w stosunku do szukających
Witam.
Od paru miesięcy jestem a raczej byłem w skórze bezrobotnego. Ktoś mi powiedział że w takiej czy innej firmie szukają pracowników. Wysyłałem CV na meila , w sumie kilkanaście CV wysłanych do różnych firm. Czekałem parę/kilkanaście dni , ale bez odzewu. W końcu zirytowany wydrukowałem kilka egzemplarzy swojego CV i w drogę :) W pierwszej firmie oświadczyłem że chcę rozmawiać z prezesem w sprawie pracy :D Zostałem zaprowadzony do wice.prezesa gdzie po krótkiej rozmowie dostałem pracę :D Wniosek taki że nic nie zastąpi rozmowy twarzą w twarz.
Ja bym proponował zdecydowanie samozatrudnienie , czyli otworzyć własny biznes.
Tym bardziej ze można pozyskać dofinansowanie z PUP czy UE.
Jest kryzys, pewnie się poprawi, potem znowu będzie i tak dalej, wystarczy prześledzić historię :D
Jak ktoś chce może znaleźć pracę, tylko za jakie pieniądze, bo konkurencja duża:D Zresztą ja nie jestem pracy na etacie:D bo tu przeważnie siedzi tłusty tyłek który będzie robić wszystko abyśmy nie awansowali, mówi nam „o której wstać”, „kiedy iść do domu”, a to wszystko w za mian za kilkadziesiąt lat pracy i marną emeryturę ( przeważnie ). No może przesadzam przecież mam mój tv. wzięty na raty i dom na kredyt który dała mi „praca”. Może to i dobrze z tym kryzysem bo niektórym się oczy otworzą. Ja uważam że praca to ostateczność. Dla tego robię biznes. Przepraszam że tak wybiegłem na różne tematy ale czy w moich słowach nie ma trochę prawdy?
Teraz dopiero zacznie się kryzys
Myslę że macie racje z tym kryzysem, że przynajmniej w Polsce to takie urban legend, które nakrecily media i poszlo dalej - nie omijajac pracodawców. Potem wyjasniano to tym , że Polska ma małe powiazania handlowe z innymi krajami dlatego kryzys wiele ja nie dosiegnął. Banek co do serwisów dla pracodawców i bezrobotnych to Jobs pl wydaje mi sie najbardziej profesjonalny i posiada dużo róznych opcji dla tych co szukają jak i dla szukajacych.
Co do kryzysu, to wątek założony rok temu, a ciągle aktualny... Ja teraz jestem trochę na bieżąco, bo moja młodsza siostra poszukuje pracy od pół roku.
Skończyła w zeszłym roku studia, zaraz potem zaczęła jeszcze nowe ale do początku roku zabrała się jednak za poszukiwanie pracy. Zna dwa języki bardzo dobrze, jest po studiach humanistycznych. Trochę pracowała dorywczo, ale specjalnego doświadczenia nie ma. Szuka pracy w dwóch dużych miastach w Polsce i nic! Na wysłane 150 CV na stanowiska typu asystentka, sekretarka itp. dostała dwa zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną... Myślę, że dodatkowy komentarz na temat rynku pracy jest zbędny...
Twoja siostra szuka tylko pracy na takich i podobnych stanowiskach ? Może lepiej niech pójdzie gdziekolwiek do normalnej pracy i w między czasie niech szuka dalej, tak żeby miała miesięcznie jakieś pieniądze. Pół roku bez pracy to cięzko musi być. Ale ja uważam, że bardzo łatwo znaleźć pracę, może nie w każdym mieście i wiosce ale w większości napewno, oczywiście pod względem, że nie jest się leniem :) i na początek nie wymaga sie miesięcznej wypłaty w wysokości 5000zł :) Pozdrawiam ludzi bez pracy :)
Siostra mieszka z mamą. Aktualnie na czas wakacyjny zawiesiła poszukiwania i wyjechała do Niemiec pracować sezonowo. Mieszka z rodzicami, więc póki co nie musi się aż tak spinać, żeby pracować gdziekolwiek. W sumie w Niemczech zarobi przez dwa miesiące tyle co tutaj przez pół roku w jakimś sklepie (bo chyba tylko taka praca wchodzi w grę jeśli będzie brała cokolwiek...). Ale jak wróci będzie musiała chyba iść do jakiejkolwiek pracy. Jeśli wróci...
Sezonowa praca za granicą ehh cięzko. Ale lepsze to niż nic. Nie znam i nie obrażam Ciebie ani Twojej siostry ale powinna mieć większe ambicje co do branży w jakiej chce pracować. Zawsze powinno sie mierzyć wyżej nawet jeśli to nieosiągalne. Zawsze jest jakieś wyjście :)
Trochę nie bardzo rozumiem... Z jednej strony piszesz, że lepiej brać jakąkolwiek pracę niż siedzieć w domu, a teraz, że trzeba mierzyć jak najwyżej. Zgadzam się z Tobą, ale włączyłam się w tą dyskusję, bo uważam, że przykład mojej siostry jest wyjątkowo na temat "Czy ciężko jest teraz znaleźć pracę". Pokazuje to, że nawet mimo chęci i wyższego wykształcenia nie jest łatwo znaleźć pracę. Oczywiście jest wiele opcji na przeczekanie (i moja siostra wybrała jedną z nich - mimo wszystko uważam, że lepiej jest się "przemęczyć" za granicą i w taki sposób zarobić więcej niż w Polsce przez pół roku... ).
Zgadzam się z przedmówcą: trzeba mierzyć wysoko, ale jeżeli się nie da, to trzeba brać co jest. Chyba że kogoś stać na to, żeby szukać ideału...
Ja jak wiedziałam, że zapowiadają się zwolnienia to asekuracyjnie zarejestrowalam się na tych największych portalach z pracą (Jobexpress, Pracuj, Gazetapraca) i czekałam. Jak dostałam wypowiedzenie to się zaktywowałam i śledziłam na bieżąco oferty... Może to kwestia szczęścia, a może przeznaczenie, ale znalezienie nowej pracy i zakończenie starej prawie idealnie się zazębiło... różnica były niespełna miesiąca :) W sumie to nawet się zaskoczyłam, bo ustawiłam "automatyczną aplikację" na jobexpress. pl i potem nie za bardzo tam zaglądałam (bo wydawał się słabszy od innych).. I Pani z HR firmy, w której pracuję, sama zadzwoniła do mnie i taki miałam prezent na imieniny :D
Sprawdź również podobne tematy:
- Jak znaleźć pracę za granicą?
- Jak można znaleźć uczciwą pracę w necie? - Gdzie prace student budownictwa znaleźć moze? - Koparka -jak znaleźć stałą pracę dla nowego sprzętu - Dotacja z PUP jest teraz UE - Czy u was tez jest teraz lipa ? - Pomysł jest, teraz wdrożenie... - Produkcja win i nalewek - jak to jest teraz ? - Teraz jest czas dla kobiet Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|