|
Czy da sie zarobic? |
|
Strona główna forum
‹ E-Biznes
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Witam. Jestem w temacie calkowicie zielony i mam male pytanko czy daloby sie zarobic na czyms takim jak stronka z komiksami? Od paru lat rysuje komiksy i musze stwierdzic, ze wiekszosc osob odnosi sie do nich pozytywnie. Z tego tez powodu chcialbym uruchomic stronke z tymi komiksami + rozszerzenie ich tematyki, jakies smieszne teksty itd., jezeli stronka mialaby powodzenie moze otworzylbym sprzedaz gadzetow z nia zwiazanych... i jeszcze pare pomyslow tez mam. Zeby juz wiecej nie mieszac sformuluje ostateczna wersje pytania: Czy da sie na czyms takim zarobic, jak i co o tym myslicie?
Bardzo długa droga przed Tobą, żeby komiks można było sprzedać i zarabiać na gadżetach z nim związanych to trzeba mieć sporą rzeszę fanów, jak P.Chmiel czy Hristo. Lepiej stworzyć na początku serwis z komiksem darmowy i spróbować zarabiać na reklamach itp.
Mozna i to nawet nie trudno i to za bardzo dobra kasse.
Najlepjej otworz swoj wlasny contentshop i sprzedaj licencje na te comicsy.Temat comicsow to bendzies musial juz po potrzeb klientow zrobic. Aha i sie specjalizuj na zchodni rynek a nie na polski polski rynek internetowy jest strasznie zacofany wobec innych
Możliwe że da się zarobic ;) tylko z pozycjonowaniem strony bedzie problem bo na fraze "komiks" w wujku google pokazuje się 10,200,000 stron <lol>
pozdrawiam
Pytanie: da się zarobić?
Odpowiedź: na wszystkim da się zarobić. Ale nie na wszystkim duże kwoty i nie zawsze jest sens. Chyba jeden z popularniejszych: losux. Nie czytam więc nie znam. Sądzę, że jeśli masz śmieszne komiksy to zrobiłbyś porządny serwis WWW + autoresponder, wstęp do komiksu darmowy, całość płatność SMSem. Zostawiłbyś kilka pełnych części komiksu i dał tam reklamy googla. Ja bym tak zrobił (gdybym miał rysownika :) ). {niby gdybanie, ale masz dobry pomysł benekit}
|
|