|
Czy da sie zrobić cokolwiek z niczego?? |
Czy da sie zrobić cokolwiek z niczego??
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich speców na forum. Pytanie jak w temacie a mianowicie dysponuje jedynie kapitałem o wartości 7 tys zł i nie pierwszej młodości samochodem osobowym, czyli powiedzmy sobie szczerze niczym przy dzisiejszych realiach. No ale zapytać nie zaszkodzi. Gdyby komuś do udzielenia odpowiedzi potrzebne byly dodatkowe informacje to tak: woj. małopolskie, miasto 20 tys, jestem gotowy do podjecia działalnosci gosp. z tym, ze nie obejmuje mnie juz ulga przez pierwsze 2 lata na ZUS, bo juz kiedys dzialalnosc prowadzilem.
z takim kapitałem masz szanse byłeś w pup pytać się o dotację jeżeli nie chcesz otworzyć podobnej działalności a okres między zakończeniem działania działalności jest dłuższy niż rok możesz się o taką dotację ubiegać musisz być jeszcze zarejestrowany jako bezrobotny razem będziesz miał około 25 000 złotych a tu już możesz o czymś myśleć :)
może kiosk impost wkład 1 000 złotych + własne meble i lokal może być wynajęty na duże dochody bym nie liczył zależy od ruchu ale większość ludzi ucieka od poczty polskiej kurier czasami jest droższy i nie opłacalny a taki kiosk może wydawać się konkurencyjny Na pewno ja bym się kierował czymś na zasadzie franszczyzny mając takie fundusze
Cenna uwaga z tą dotacją. Urząd pracy do tej pory omijałem ale chyba faktycznie zarejestrowanie się jako osoba bezrobotna nie zaszkodzi.
z uwagi na fakt że prowadziłeś działalność i masz doświadczenie to nie powinno być problemu żebyś taką dotację dostał oczywiście jak dobrze sporządzisz wniosek i środki będą a pod koniec roku z tym krucho w UP :(
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Czy da sie zrobić cokolwiek z niczego??": - 35,000 zł Można cokolwiek z tym zrobić? - Coś z niczego - Firmy windykacyjne niczego nie robią - Ambitny pomysł na biznes czyli coś z niczego.... - Biznes nie dla wszystkich. System jest do niczego!!!
• Strona 1 z 1
|
|