|
Czy jest bank który udzieli pożyczki pod zast. mieszkania |
Czy jest bank który udzieli pożyczki pod zast. mieszkania
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Banki
Autor
Wiadomość
Witam, czy jest jakiś bank który udzieli pożyczki pod zastaw mieszkania?? Kwota kredytu 50-100 tyś zł, nie mam udokumentowanych dochodów. Miałem i nadal mam pare kredytów które spłacałem i spłacam także nie jestem w biku itp. Zawsze płacę na czas. Dostanę gdzie taki kredyt?? Dziekuje i pozdrawiam.
Sądzę, że bez udokumentowanych dokumentów w tej chwili będzie bardzo ciężko, szczególnie po doświadczeniu kryzysu finansowego w USA, banki zaostrzają wymagania kredytowe. Tutaj mieszkanie może być pomocne, ale otrzymanie kredytu hipotecznego jest teraz bardzo trudne, chociaż próbować można.
Możesz dostać kredyt do ok 60% wartości mieszkania, ale stałe dochody musisz mieć. Jeśli ty nie masz to możesz wziąć do kredytu drugą osobę np. żonę, która posiada stały dochód. Wtedy kredyt bierze żona a ty zabezpieczasz go mieszkaniem.
Dzięki za odpwodziedzi Vinnie a powiedz mi jeszcze czy może zabezpieczac ten kredyt np. osoba z rodziny?? ponieważ śp. żona nie żyje. I jeśli ja zabezpieczam to mieszkaniem to jeśli raty by nie były płacone to zabierają mieszkanie czy bedą zabieracz wypłaty tej osoby która poświadczy mi dochodami?? Pytam dlatego bo któs może miec obawy a tak jeśli wytłumaczę że mieszkanie zabiorą to nie powinno byc problemu. A tez dziwne jest to że jak ktoś chce kredyt na mieszkanie to się banki reklamują ze do 130% dają a jak ktoś ma swoje własnosciowe już na własnośc to do 60% tylko.
Tego dokładnie nie wiem, ale pamiętaj że bank nie jest pośrednikiem nieruchomości, jego nie obchodzi twoje mieszkanie tylko kasa więc najpierw wejdą na dochody osoby, która wzięła kredyt. Jeśli ta osoba straciłaby np źródło dochodu wtedy bank zajmuje ci mieszkanie. Ale po twoje mieszkanie sięga ostatecznie. Tak mi się przynajmniej wydaje i jest to najbardziej logiczne.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Czy jest bank który udzieli pożyczki pod zast. mieszkania": - ktory bank udzieli kredytu na urlopie wychowawczym - SZUKAM INWESTORA,KTÓRY UDZIELI MI POZYCZKI - Firma ma 3 miesiące, jaki bank udzieli kredytu ? - Finansowanie Firmy - czy istnieje bank co udzieli mi kredyt - Kto udzieli pożyczki hipotecznej na 60% wart. nieruchomości
• Strona 1 z 1
|
|