|
Czy konsument będzie chciął brać udział w tworzeniu reklamy |
Czy konsument będzie chciął brać udział w tworzeniu reklamy
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co sądzicie o trendach na świecie które wyręczają działy kreatywne agencji reklamowych na rzecz konsumentów kreatywnych wymyślających w ramach konkursów kampanie rekalmowe dla potentatów światowych. Zastanawiam się czy w Polsce mogli byśmy taką agencje Creative Consumer uruchomić i czy będą chętni konsumenci do wymyślania reklam w ramach organizowanych konkursów.
nie wiem co o tym myśleć
ja na pewno byłbym chętny, ponieważ mam głowę pełną pomysłów na wypromowanie czegoś i osobiście uważam, patrząc na poziom reklam w Polsce oraz porównując je z reklamami z innych krajów, że jest na to miejsce. w Polsce jest kilka naprawdę dobrych agencji, które mają reklamy i kampanie na poziomie, np. cała kampania Heyah, wejście na rynek, i kontynuacja teraz na bardzo dobrym poziomie oraz utrzymane jej w stylu marki. Ale (jest zawsze "ale") ktoś kiedyś na tym forum napisał, że pomysłów nie brakuje, a problem kryje się gdzieś indziej. Nie pamiętam o co chodziło. Ten ktoś pisał, że zna branżę. Ja bym próbował, może najpierw tylko w internecie, żeby koszty były mniejsze. Znależć kilkunastu copywriterów i innych takich, później jeszcze reklamować się gdzie się da, aby znaleźć więcej ludzi, którzy uważają, że są kreatywni, a nie mają dojścia do agencji. Następnie dotrzeć do firm z propozycją, a płacisz komuś tylko za wykorzystany pomysł, czyli jest dobrze. Pamiętaj tylko o tym, że musiałbyś mieć "wymiatającą" stronę internetową. Oprócz firm zajmijących się projektowaniem stron, to agencje reklamowe są chyba w czołówce projektów inernetowych Jeśli nie chcesz działać sam i jesteś otwarty na współpracę, to daj znać :) Pozdrawiam [ Dodano: Sob Wrz 02, 2006 10:27 pm ] no i nie dokończyłem wątku na początku. W Polsce jest kilka dobrych agencji, ale porównując wiele reklam z reklamami zagranicznymi widac, że są mało pomysłowe i po prostu bardzo słabe. Tak więc, może dlatego jest na to miejsce
Dziękuje za odpowiedź, zapraszam do współpracy osoby kreatywne które interesuje udział w projekcie Creative Consumer.
Niektóre firmy badawcze mają taką usługę w swojej ofercie więc pomysł innowacyjny nie jest ;-)
Nie chodzi o innowacje napisałem na początku że to się staje popularne na zachodzie.
Chodziło mi o to czy jest miejsce na taką usługę u nas
Nam udało się na razie zrealizować tylko jedno takie zlecenie więc na utrzymanie się na rynku tylko z tą usługą raczej bym nie liczył.
Oczywiście nie można liczyć, że znajdą się natychmiast zleceniodawcy i super kreatywni konsumenci, których namówimy do współpracy, ale ... Zajmuje się reklamą już wiele lat i chciałbym spróbować namówić społeczność do działania tworząc np. nową Polską markę eksportową z np. FMCG
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Czy konsument będzie chciął brać udział w tworzeniu reklamy": - Udział przy tworzeniu LOGA - Czy konsument ma prawo zwrotu sukni szytej na miarę? - chciał bym produkować odzież lekarska - Chciał bym otworzyć małą firmę transportową - Chciał bym dostać dotację na istniejącą już firme
• Strona 1 z 1
|
|