|
Czy ktoś korzystał z centrum handlu hurtowego ? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Dzięki temu forum znalazłem ciekawą stonę gdzie importerzy sprzedaja swoje towary ale dostęp do niej jest płatny i nie wiem czy warto. Od dawna szukam jakichś towarów żeby sprzedawać na allegro i zobaczyłem na stronie głownej towar który mnie interesuje w bardzo niskiej cenie ale jak chcę zobaczyć szczególy to nie można bez rejestracji. Niby opłata mała ale jak mam stracić tylko po to żeby się przekonać że to jakieś kolejne oszustwo to wolę zapytać. Nie wiem czy mogę tutaj podać link do tej strony ale czytając inne posty myslę że można więc podaję: http://www.chh.pl . Jak nie można to przepraszam. Bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi.
Witam. Czuję się w obowiązku odpisać na tego posta. Zapewniam że serwis CHH nie jest żadnym oszustwem. Na tej stronie oferują i będą oferować swoje towary importerzy i producenci którzy zostali sprawdzeni i podpisali z serwisem umowę pisemną. Ceny są ustalane bezpośrednio przez importerów i hurtowników i serwis nie dolicza żadnych dodatkowych kosztów. Kwota za aktywację konta (9 zł netto) jest tylko i wyłącznie pewnym zabezpieczeniem przed dostępem dla osób nieuprawnionych. Na pewno nie było by w porządku, aby klient końcowy któremu sprzedał Pan powiedzmy "kulki newtona" na allegro za 15 zł, zobaczył bez problemu, że można je kupić po 3 zł. W przyszłości będzie jeszcze więcej zabezpieczeń ale dopóki serwis jest w trakcie rozwoju nie było by to wskazane. Z poważaniem Dariusz Mrowiński
http://www.allegro.pl/item212545554__ku ... hadlo.html
a jak klient zobaczy te kulki po 5zł to jak kupie je po 1zł ? link do kulek po 5zł wyzej
Witam. Zaszła chyba jakaś pomyłka bo dał Pan linka do aukcji z licytacją gdzie cena z tego co widzę powinna osiągnąć ok 10 zł . Ale nie bardzo rozumiem o co chodzi w Pana poście. Proszę o wyjaśnienie. Postaram się pomóc.
to czy cena osiągnie 10zł to nie wiadomo
a nawet jesli osiagnie ,to i tak nie bedzie to 15zł a fakt jest taki ze cena na allegro to 5zł więc nawet jak u Pana jest 3zł ,to chyba nie jest to tak róznica jak pan sugeruje 3zł a 15zł tylko 3zł a 5zł więc nie ma takiego przebicia 500% a do tego wcale nie wiadomo czy u pana bedzie to 3zł czy moze 4,8zł więc dajmu pokój manipulacji typu 3zł w hurcie i 15zł na allegro chyba pomogłem
Kolombo999, dają i 30 zł za jedną sztukę - zobacz na samym dole.
Pozdrawiam, LB --- Łukasz Bazarewicz
Bardzo dziękuję za wyjaśnienie. Nie pomyślał bym, że przykład teoretyczny może Pan kolombo999 zrozumieć dosłownie. Co do cen "u mnie" to nie sprawdzałem ile akurat ostatnio kosztują kulki newtona bo dwóch oferentów je sprzedaje. To był tylko przykład w celu zobrazowania konieczności pobierania opłaty za dostęp do serwisu. A jak sobie Pan życzy przykładów dosłownych to mogę tu parę przytoczyć, chociaż wątpię aby forum było odpowiednim miejscem.
Witam. Dziękuję za odpowiedź. Szczerze mówiąc zaryzykowałem i zarejestrowałem się w chh nie czytając odpowiedzi ale faktycznie ma to jakiś sens z tą opłatą. Ale jak ktoś będzie chciał poznać cenę to poświęci te parę złotych i dostanie się do danych. Można by było wprowadzić dodatkowo wysyłanie danych firmy takich jak nip regon i wpis do ewidencji żeby można było zweryfikować prawdziwość firmy. Pozdrawiam
co do serwisu chh.pl to co do oplaty nie mam nic przeciwko moglo by to byc troche lepiej rozwiazane jak np ma zentrada. Co do umieszczonych tam towarow roznie to wyglada. Czesc faktycznie mozna spokojnie sprzedac drozej na allegro ale przewaznie z marza max 100% i nie w duzej ilosci (wyjatek to chyba te kulki, "rewelacyjny" wybielacz do zebow, wskaznik laserowy - gdzie sprzedaje sie to troche lepiej)...
Jednak nie mozna spodziewac sie cudow po serwisie dzialajacym od miesaca... Mam nadzieje, ze serwis bedzie sie preznie rozwijal a oplata mi sie szybko wroci:P
Witam
Bardzo dziękuję za wypowiedź Pana vavis. Bardzo długo zastanawialiśmy się, jak rozwiązać sposób rejestracji. Zentrada nie jest do końca tym czym jest CHH. Tam liczy sie tylko kontakt z oferentem i za to oferenci płacą bardzo duże abonamenty. My nie pobieramy opłat od oferentów za to że chcą sprzedawać w CHH. U nas liczą się zamówienia. Jak ktoś coś sprzeda to wtedy my jesteśmy zadowoleni. W obecnej chwili serwis nie pobiera żadnych opłat nawet za zamówienia. Niemniej cały czas zastanawiamy się jak sprawić żeby użytkownicy nie próbowali zamawiać poza serwisem tylko właśnie poprzez serwis. Musimy nauczyć klientów że dla nich nie ma znaczenia, czy zadzwonią do oferenta i zamówią telefonicznie, czy zamówią poprzez system. Naszym celem jest umieszczenie 100% oferty sprzedawcy, nowych dostaw w ciągu 48 godzin i zapewnienie identycznej ceny z ceną na miejscu. Na Zentradzie wielu oferentów umieszcza tylko kilka pozycji w celu reklamy. Ja sam byłem oferentem Zentrady przez kilka miesięcy z 0 skutkiem. Jeszcze raz dziękuję użytkownikowi vavis za bardzo cenną dla nas wypowiedź i bardzo proszę o podanie swojego loginu z CHH na pw. Otrzyma Pan dodatkowe pół roku aktywacji gratis. Proszę również innych użytkowników o wypowiedzi i te negatywne i pozytywne. Będziemy wdzięczni. Z poważaniem Dariusz Mrowiński
nie wiem na jakiej zasadzie zentrada poszukuje oferentow ja jednak w waszych dzialaniach chyba widze pewna roznice.
Tylko sie domyslam jesli jednak tak jest to juz jest dla mnie DUZY pozytyw. mianowicie zentrada raczej tylko sie reklamuje i w ten sposob przyjmuje oferentow wystarczy sie zalogowac oplacic abonament i juz mozna wystawiac swoje produkty ktore w 70% mozna znalesc taniej na allegro... W przypadku CHH wydaje mi sie, ze firma jest najpierw sprawdzana na podstawie ich cen oraz cen na rynku dzieki temu towary wystawione faktycznie moga byc dobra oferta. do tego na pewno lepszym rozwiazaniem bylo by gdyby to wlasnie CHH zapraczalo firmy do wspolpracy przez wyszukiwanie najlepszych ofert samemu a nie przez reklame... Podejrzewam, ze naklady finansowe byly by calkiem podobne za to jakosc ofert DUZO lepsza niz zentrady... zczerze powiedziawszy nie nastawial bym sie na ilosc ofert a na ich jakosc dzieki temu klient szukajacy towaru bedzie bardziej cenil wasz serwis... Co do oplat zentrady obecnie umozliwia zarejestrowanym dodawanie chyba do 70 ofert za darmo... Centrum Handlu Hurtowego, nie uwierze, ze masz serwis charytatywnie :P A co do zmuszenia ludzi do zakupu przez serwis hmmm jesli mam zamiar zrobic zakup na wieksza kwote lubie sobie z kims pogadac chociaz i tak wiem, ze zamowienia wiekszosc hurtowni woli otrzymac przez email lub przez ich strone...
Witam
Wcześniej robiłem zakupy w firmie maxy.pl pan Dariusz Mrowiński zapewne wie o jaką firme chodzi, fakt pierwsze zamówienie to było nie pewne i po za pobraniem, drugie i trzecie już z pewnym zaufaniem wpłata na konto, mam tylko pytanko do pana Dariusza, Kiedy w swojej ofercie bedzie posiadali kuferki aluminiowe na płyty bo potrzebuje pare sztuk, w obserwowanych już mam od ponad miesiąca i nic, a tak ogólnie jeśli chodzi o serwis myśle że powinno być troche więcej produktów, a Zendrada, powiedzieli mi że jak nie posiadam działalności gospodarczej to nie moge kupować u nich, to dałem sobie spokój. Pozdrawiam serdecznie wszystkich.
Witam Byłem na małym urlopie dlatego nie odpisałem. Rzeczywiście żadna z firm nie trafiła do nas poprzez ogłoszenie, bo nigdzie też się nie ogłaszaliśmy poza tym forum w dziale ogłoszenia. Firmy które są i będą w CHH to firmy z którymi sami kiedyś współpracowaliśmy i które dobrze znamy. Mamy bardzo dużo propozycji od różnych firm i oczywiście je rozpatrzymy ale wymaga to czasu, gdyż trzeba do takiej firmy pojechać osobiście, sprawdzić konkurencyjność cen itd. W ogóle okazuje się że nie jest to takie proste jak nam sie wydawało na początku. Największy problem leży w tym, że główni oferenci z którymi chcemy współpracować nie są Polakami tylko np. Hindusami. Niestety ciężko się z nimi rozmawia i trwa to bardzo długo. Oni nawet nie wiedzą co to jest allegro tylko wiedzą że ich towar sprzedaje się również gdzieś na internecie. Np. widziałem tu temat bielizny na forum. Znam Turka który jest największym importerem bielizny w Polsce i widząc jego ceny zwątpiłem. Faktycznie dobre jakościowo majtki, bokserki. biustonosze kosztują w granicach 2 zł. Takie trochę gorsze jakościowo około 1 zł. Ale jak można jego ofertę wprowadzić jak fizycznie nie jest to możliwe: rotacja towaru w ciągu dwóch dni, olbrzymi wybór kolorów i wzorów. Na zapytanie w jaki sposób to sprzedaje odpowiedział: przychodzi klient i musi wybrać 720 szt (cały worek z jednego asortymentu czyli np majtki damskie pakowane rozmiarami po 12 szt mix kolorów) a tych majtek jest ok 300 wzorów i za dwa dni te wzory w większości się zmieniają. Masakra :) Co do tego że serwis mam charytatywnie to uwierz. Obecnie przy samym serwisie pracuje 8 osób. Całe szczęście że mamy inne źródło utrzymania bo serwis nie przeżył by miesiąca. Oczywiście nie będzie tak zawsze ale żeby coś dostać trzeba najpierw dać. Pozdrawiam serdecznie
Przepraszam że nie odpisałem wcześniej. Kuferków nie ma obecnie dostępnych a to dlatego, że do oferentów CHH.pl ma dołączyć importer który również importuje takie kuferki i nie chcieliśmy już sami sprowadzać. Jego oferta miała być w zeszłym miesiącu w CHH ale przez ten okres urlopowy wszystko się przeciąga. Mam nadzieję, że od września oferta znacznie się powiększy i serwis ruszy z kopyta, oraz będzie dużo więcej produktów. Na razie zmieniamy serwis od strony technicznej i trochę udoskonalamy. Pozdrawiam
Dobry Temat!!!
Czy ktos zna konkurencje ZENTRADA.pl lub CCH.pl ??? Gdzie mozna tanio kupic??? Pozdrawiam.
|
|