|
Czy ktoś może coś powiedzieć o firmie if cement? |
Czy ktoś może coś powiedzieć o firmie if cement?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam czy ktoś może mi udzielić informacji na temat firmy if cement ? która oferuje sprzedaż cementu po atrakcyjnych cenach .Wskładach budowlanych twierdzą że kupują cement drożej hurtowo niż oferta tej firmy .nie wiem czy to nie jakiś kant bo facet chce przedpłaty na konto
Znasz Google ??.
Pytam o to czy ktoś miał doczynienia z tą firmą w praktyce . Bo co jest w necie to wiem i nie przekonało mnie to za bardzo.
Jeśli dojdzie do transakcji daj znać. Moim zdaniem uważaj na ta przedpłate skoro nic o firmie nie wiesz. Jeszcze sprawa czy ten cement jest dobrej jakości?? Może jakieś podróby
Stawiam na to, że jest to cement konfekcjonowany. Wedlug naszych norm to taki sam cement jak inny, ale w praktyce to nie jest taki sam cement! Z tysiąca ton cementu mozna zrobic 40 tysiecy worków. Konfekcjonowanie polega na tym, że firma kupuje tysiąc ton cementu, 200 ton popiołu i 50 ton piachu (ilości oczywiście są przykładowe), po czym miesza to wszystko razem i dopiero pakuje w worki. Popiół i piach są tanie jak barszcz, czysty zysk - zamiast 40 tysiecy worków masz 25% więcej, czyli 50 tysięcy. Dodanie popiołów czy piachu nie wpływa znacząco na właściwości wiążące cementu, o ile nie doda się tego za dużo, niestety z tym bywa różnie. Znany mi jest przypadek kiedy z budowy zwrócono cały cement i wymieniono na inny, bo beton nie chciał wiązać; okazało się że na początku zakupiono cement konfekcjonowany właśnie, który ktoś za bardzo "ulepszył". Poczytaj choćby na forum muratora o tym jakie ludzie mieli przygody.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Czy ktoś może coś powiedzieć o firmie if cement?": - Firma Gantos. Czy ktoś może mi coś o tej firmie napisać? - Może ktoś pomoże?Może ktoś doradzi? - mam 20 tys może ktoś pomoże ? - czy ktos z was lata może paralotnią - mam dwa busy.... może ktoś ma pomysł???
• Strona 1 z 1
|
|