|
Czy ktoś myślał nad niszą |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
czy myśleliście juz kiedyś nad biznesem niszowym którego nikt jeszcze nie znalazł czy takie coś jeszcze wogóle istnieje
Cóż to za pytanie, oczywiście że tak, właśnie przecież o to chodzi żeby znaleźć niszę i najlepiej być pierwszym w kraju lub województwie, kreacja marki itd i dużo większe prawdopodobieństwo sukcesu.
A nisze oczywiście że są, trzeba obserwować trendy, zmiany w mentalności i zagranicę, zawsze można jakiś pomysł podpatrzyć i dostosować ;) Jeszcze dodatkowo jeżeli nisza opiera się na nowej technologii którą jesteś w stanie zaproponować tylko Ty no to jeszcze lepiej
ok chodzi mi bardziej czy da się jeszcze jakąś nisze wymyślić bo jakoś nie moge nigdzie znaleźć
oczywiście że się da, ja nawet jedną mam, ale tą wiedzą się nie podzielę ;)
Poza tym żeby znaleźć niszę to musisz być zagłębiony w jakiś temat. Ja swoją wymyśliłem w oparciu o moje zainteresowania, poszukałem poszukałem i nie znalazłem nikogo w Polsce kto tym się zajmuje, ale już w Anglii tak ;) ale i tak nie w ten sposób w który ja chce się tym zająć. Może zawiłe i niejasne ale nawet Cię nie naprowadzę na branżę, odpowiadam na pytanie, da się niszę znaleźć, nie mam jednak recepty jak ją znaleźć :P
Da się, ale chyba nie liczysz na to, że ktoś podsunie Ci gotowy pomysł na biznes. Nisze są i będą, wraz z rozwojem techniki, technologii, ludzkich przyzwyczajeń etc. etc. pojawiają się coraz to nowsze nisze.
|
|