Witam posiadam bardzo dobry plan na biznes i mam do was pytanie czy łatwo jest przekonać inwestorów ? dodam że mieszkam w małym mieście liczącym 50 tyś mieszkańców i w tym miasteczku znajduje się osoba co według Rankingu WPROST posiada 850mln zł.
Czy to jest realne że osoba z takim majątkiem będzie chciała zainwestować ok 14 mln zł w mój biznes który powinien przynieść ok 490000 tyś zł miesięcznie z czego ja chciałbym 70tyś zł miesięcznie co do udziałów w firmie to zadowolił bym się 20 - 30% zwrot szacuje się od 30 do - 40 miesięcy ?
Co do "interesu" to chodzi mi o budowę sieci sklepów odzieżowych na który jest ogromny popyt wśród osób jak i odbiorców hurtowych/franczyzowych rynek przeanalizowałem bardzo dobrze marża jaką nakładał bym na towar to ok 80 % w sprzedaży detalicznej w hurtowej ok 10 - 20 % rozejrzałem też się za lokalami i wiem jakie są koszty wynajmu sklepu od ok 80 do 120 m2.
Dodam jeszcze że w pierwszych 2 latach skupił bym się na 4 znanych markach odzieżowych potem jak współpraca dobrze by się układała to nawiązał bym kontakt z kolejnymi firmami odzieżowymi i skupił bym się w tedy głównie na sprzedaży hurtowej albo franczyźnie.
Dodam jeszcze jedna rzecz że ten Pan co posiada taki majątek to wyczytałem z jego biografii że on właśnie w taki sam sposób doszedł do majątku tylko że w niego zainwestowały osoby z USA a też zaczynał od zera tak jak właśnie ja chce zacząć.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ale proszę o uzasadnienie swojej wypowiedzi.