Witam mam pytanie ponieważ byłbym zainteresowany dotacją unijną z kapitału ludzkiego który prowadzi kurs i po kursie można otrzymać do 40 tyś dofinansowania na otwarcie firmy. Nie wiem jak się nazywa dokładnie ta dotacje ;)
I nie wiem czy mam w ogóle jakie kol wiek szanse na otrzymanie tej dotacji gdy posiadam 18 no w lutym 19 lat, mieszkam na obszarze wiejskim do 25tyś ludzi?
Chciałbym założyć jakiś sklep internetowy który zajmował by się sprzedażą na allegro (jeszcze nie wiem czego sprzedażą ale to napiszę w innym dziale)
Dodatkowym problem jest chyba to że jestem jeszcze uczniem? Chodzę do szkoły zawodowej i zostało mi jeszcze 2 lata nauki. Lecz mam praktyki obecnie 3 razy w tygodniu a za rok 4 razy w tygodniu
I nie wiem jak to wygląda z opłatami za ewentualną firmę? Wiem że jakieś składki są mi opłacane przez pracodawcę gdzie mam praktyki lecz nie wiem jakie.
Tak więc moje następne pytanie brzmi ile miesięcznie muszę mieć pieniędzy na opłaty (chodzi mi o zus, księgowość i te wszystkie inne opłaty)
Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam