|
Czy moge sprzedac auto z zastawem na czesci |
Czy moge sprzedac auto z zastawem na czesci
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Windykacja wierzytelności
Autor
Wiadomość
Witam . Chciałem zapytać o taką sytuację . Jest auto wzięte na kredyt . Wiem ze nie mozna go sprzedac bo jest zastaw w dowodzie rej. ale czy jak go sie sprzeda na czesci co dalej co za to grozi . Bank auto wezmie za niepłacone raty i zostanie jeszcze dług a tak to zawsze wpadnie jakis pieniądz .
grozi to samo co za sprzedaż całego samochodu :), a tam jest zastaw czy przewłaszczenie lub półprzewłaszczenie ?
Jak sprzedasz je na części, to ono i tak cały czas będzie figurować jako zarejestrowane, nawet, jeśli jesteś włacicielem szrotu. Bo przecież nie wyrejestrujesz go, mając ten wpis w dowodzie. Zarejestrowane - trzeba płacić OC; nie płacisz - naliczane są odsetki karne. Nie chciałbym wiedzieć, jaka to byłaby kwota po lilku latach niepłacenia...
A jak wygląda Panowie sprawa w takim przypadku jeśli mam wzięty samochód który jest zabezpieczeniem,mam Auto Casco i dochodzi do kolizji....Czy firma ubezpieczeniowa wypłaca mi pieniądze czy w jakiś sposób dla banku?Bo to on jest jednak dalej właścicielem można powiedzieć?
Orientuje się ktoś może jak z tym jest?
a jest zastaw czy przewłaszczenie ?, na polisie Bank jest czy Ty ? , jest wbita cesja czy nie ? , masz zaległości w spłacie czy nie ?
jakie pytanie taka odpowiedż jesli chcesz precyzyjnej odpowiedzi, podaj przynajmniej minimalne szczególy bo z tego co napisałeś to odpowiedż może być tylko taka odszkodowanie będzie wypłacone Bankowi albo Tobie
Rozumiem o co Ci chodzi:) Jak masz wbite w dowód to mało kto chce to kupić a jeżeli już to za grosze.
Ale słyszałem że auta kradną i oby Cię taki fart spotkał, że złodziej zostawi kasę za silnik pod drzwiami. Podobno są uczciwi złodzieje. A jak sprzedaż tak czy siak to puszka. Ubezpieczenie czy wypłacą Tobie czy do Banku to wszystko jedno bo i tak musisz oddać - jak nie to 286 i wyrok. Jak jesteś jeszcze czysty to zawiasy ale inaczej może być urlop
Z tym urlopem to różnie bywa:).Znam przypadek człowieka który brał zaliczki za samochody ,których nie miał.Łącznie zarobił jakieś 250 tys,zł.Każdy powie ,że napewno spędził długie lata w kryminale po tym numerze ale tak sie nie stało.Wyrok jaki dostał to 2 lata w zawieszeniu na 4 i oczywiście oddanie pieniędzy.Z tej całej kwoty oddał 100 tys, a te 150 gdzieś "wyparowało".Teraz prowadzi legalny interes z tego co wiem oczywiście zarabiająć minimum socjalne:).Więc z tą puszką to różnie bywa:)Pozdrawiam
Dopiero teraz odgrzebałem temat, ale może przyda się spóźniona odpowiedź. Pieniądze dostaje własciciel, czyli ten, co figuruje w dowodzie, ewentualnie warsztat, który to naprawia. Zastaw bankowy nie ma tu nic do rzeczy. Jedyne, co jest blokowane przez zastaw bankowy, to sytuacja własnościowa samochodu.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Czy moge sprzedac auto z zastawem na czesci": - Nie moge czegoś sprzedać ale mogę dać to gratis? - Auto handel, auto części używane, warsztat samochodowy - Do ilu szt./zł mogę sprzedać - Auto z zagranicy... jak je sprzedac w polsce ???? - AUTO CZĘŚCi Sprzedaz aut na czesci
• Strona 1 z 1
|
|