|
Czy moge wysłac wezwanie do zaplaty |
Czy moge wysłac wezwanie do zaplaty
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Windykacja wierzytelności
Autor
Wiadomość
Sprzedałem przedmiot na aukcji allegro ( za 300zl ) kupujący poprosił o przesyłke za pobraniem wiec wysłałem, kupujący przedmiotu nie odebrał i teraz moje pytanie czy moge jakoś zmusic kupującego do zapłaty za ten przedmiot ?? ja tego przedmiotu nie potrzebuje czy moge wysłac wezwanie do zapłaty do kupującego ??
generalnie, poprzez allegro Twoj przyjaciel:)
kupujący zawarł umowe cywilno-prawna tak samo jaby zakupił cos w zwykłym sklepie tylko tutaj troszke sa inne zasady, jednak wszystko sprowadza sie do jednego ze należy a właściwie trzeba tu i tu za towar płacic i to nie podlega zadnej wątpliwości jednak nie wiem co ci klient powiedział, ale jesli powiedział iz odstepuje od umowy kupna sprzedaży to jak najbardziej ma do tego prawo i ty jako sprzedający musisz to uszanowac Pozdrawiam i życze dobrego rozwiązania sprawy
Teoretycznie mozesz sie z nim procesowac o koszt wysyłki paczki pobraniowej. Nie mozesz klienta zmusic do zakupu, co wiecej ma on 10 dni na zwrot po otrzymaniu przesyłki.
Z doswiadczenia: niewiele mozesz zrobic i szarpanie sie o te kilkanascie zł to trud nie wart świeczki ;) Mozesz wystapic o zwrot prowizji i kupujacy dostanie ostrzezenie. Za 3 takie wystepy zawieszą mu konto - moze nawet dozywotnio, wiec tylko tu mozesz sie odegrac :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Czy moge wysłac wezwanie do zaplaty": - Wezwanie do zaplaty - Wezwanie do Zaplaty - Mogę wysłać biznesplan :) - Rachunek- czy mogę wysłać skan? - dowod zaplaty ?
• Strona 1 z 1
|
|