Witam!
Mam następujący problem: podpisałam z klientem umowę na stworzenie strony internetowej (ja jestem wykonawcą). Mam problem z klientem, ponieważ minął miesiąc od podpisania umowy, a on nie wciąż nie dostarczył mi materiałów niezbędnych do wykonania strony. Wobec czego sprawa cały czas stoi w miejscu, a ja nie mogę przyjmować nowych zleceń (w razie gdybym w każdej chwili dostała potrzebne mi materiały).
Chcę zerwać umowę z klientem, z powodu niedostarczania materiałów i opóźniania prac (i ewentualnie podpisać ją ponownie, jak już będzie wszystko miał). Klient nie wpłacał żadnej zaliczki i jak na razie prace nawet nie ruszyły. Umowa niestety nie reguluje tego, po jakim czasie mogę wymówić zlecenie, jeśli klient nie dostarcza materiałów. W umowie jest natomiast klauzula, że Zamawiający (Klient) jest zobowiązany do realizowania swoich obowiązków (przekazywanie materiałów, udzielanie wyjaśnień) w terminie określonym Umową (dokładnie termin określony umową to 17 września - 3 października [3października miała się zakończyć sprawa i strona miała być gotowa])
Czy mogę zerwać umowę, jeśli Klient nie spełnił tego punktu umowy? Jeśli nie, to w jaki sposób reguluje to kodeks cywilny? Po jakim czasie mogę zerwać umowę z takiego powodu jaki opisałam powyżej?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam:-)