|
Czy możecie ocenić wygląd strony |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Ile kupujący musiał wydać za ten projekt strony :)
No i jest już lepiej :) ale wciąż są małe braki:
1 - bannerek pod kategoriami (tymi po lewej) z napisem - oferta -> powinien mieć odrazu napis "oferta dla firm". W obecnej formie jest nieco mylący. Bo dla kogo jest ta oferta? Ja np. (nie jestem firmą) odrazu go kliknołem, bo nie wiedziałem czy to coś ważnego zw. z oferta - czy moxe jest tam cały katalog oferty czy jak). Do poprawy. 2 - "Zamów teraz" -> zmień na "Polecane produkty" 3 - W "Wyszukiwanie produktów" zamiast ">>" daj "szukaj" - jest to zw. z usablity strony - ludzie podświadomie szukaja tego słowa gdy chcą skożystać z wyszukiwarki. Moxesz też, np. napisać "Szukaj w sklepie" zamiast wyszukiwarka i wówczas zamiast ">>" dac "rozpocznij". 4 - Gdzie jest regulamin sklepu? 5 - Jak wysłać - totalnie zła nazwa - nie adekwatna do tego o czym jest strona. 6 - Gdzie są informacje o zwrotach i reklamcjach? 7 - Na dole masz miejsca na reklamy.... po co naprawde myślisz, że na tym zarobisz krocie? Niesądze. A bedzie to tylko rozpraszało klientów. Ja bym usunoł. 8 - Ikonka dodawania do koszyka jest nie intuicyjna. Sam koszyk niewyrażny - + zreszta też -> brakuje napisu dodaj do ksozyka (w brew pozorą jest on potrzebny). Generalna zasada NIE KAŻ KLIENTOM MYŚLEĆ gdzie i co maja klikaćbo bedą popełniać błedy (nie dla tego, że są głupi czy coś... ludzie po prostu popełniają błędy choćby z pośpiechu wiec nie każ im myśleć!). 9 - Po co ten wielki obrazek kwiatów pod listą produktów w koszyku? Wywalić 10 - W koszyku napisz przy każdym kroku tak: np. krok 1 z 3 - ... nazwa ... 11- "kwiaty" (słowo przy koszyku) - zmienić na "start" lub "strona główna" 12 - logo (ta paczka) wymaga jeszcze dorpacowania - widać kiepskie "wycięcie" x - kolorystyka to oczywiście kwestia gustu jednak ja bym wybrał stonowaną zieleń. Kolor czerwony jest kolorem mocnym i na dłuższą metę moxe meczyć kupujących - trzymaj sie raczej kolorów pastelowych i delikatnych.
W moim mieście natknąłem się na Kwiaciąrnię Jaśmin: http://www.jasmin.pl - może coś podpatrzysz?
Pozdrawiam, LB --- Łukasz Bazarewicz
Z tego co widze to to tylko pierwsza stroan jest Twoim projketem a reszta to po prostu przekierownaie na strone: http://www.pocztakwiatowa.pl/
W sumie dobry pomysl :P
jak dla mnie ok ;)
|
|