|
Czy mozna wziasc kredyt mieszkaniowy a czesc wydac firme? |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
ooo wiec naprawde spoko :) czyli sie sprawdza ...zatem teraz moze rzeczywiscie bardziej powaznie juz zaczne myslec o takim kredycie z otwarciem jakiejs swojej malej firmy :)
JEŻELI MASZ WYSTARCZAJĄCE DOCHODY I NIERUCHOMOŚĆ NA KTÓREJ MOŻNA SIĘ ZABEZPIECZYĆ HIPOTEKĄ TO JEST BANK KTÓRY UDZIELI POŻYCZKIŻ W WYSOKOŚCI NATWET 80% WARTOŚCI NIERUCHOMOŚCI NA CEL ABSOLUTNIE DOWOLNY. CO ZROBISZ Z KASĄ TO TWOJA SPRAWA BANKU TO NIE INTERESUJE. JEST TO POŻYCZKA ALE PO CENIE KREDYTU MNIESZKANIOWEGO UDZIELANA TYLKO W PLN . I NIE MA INNEGO BANKU KTÓRY DA LEPSZE WARUNKI JEŻELI CHCESZ KASĘ NA DOWOLNY CEL . BANK DZIAŁA SUPER SZYBKO CAŁA SPRAWA MOŻE BYĆ ZAMKNIĘTA POMYŚLNIE(WKREDTYWYPŁACONY) W 7 DNI ROBOCZYCH I NIE JEST TO GE CZ PKO.
PRZEDOSTATNI POST TO POMYŁKA--PRZEPRASZAM ZA ZAMIESZANIE
Tak mi się też wydawało, że pomyłka jakaś, bo troche przesadzone to było. A wracając do wypowiedzi o tej szwalni.. To czy faktycznie nie ma takiej instytucji, która kontroluje takie sprawy, bank też tego nie sprawdza???
jak zakończysz budowę i dokonasz odbioru przez miasto czy gminę i zgłosisz do banku zakonczenie inwestycji kredytowanej to jeśli będziesz płacił puntkualnie kasiore bankowi nigdy nikt z banku do ciebie w przyszłości nie przyjdzie, bo i po co. tak np. stawia sie małe nensjonaty
no w umie logiczne...jesli bank dostaje swoje to po co ma sie interesowac...
Ryzyko występuje przy:
-szkodzie rzeczowej na budynku jeśli ubezpieczyciel zgłosi odszkodowanie do banku, który posiada cesje ubezpieczenia kredytowanej nieruchomości. -poprosisz o obniżenie oprocentowania. -będziesz chciał dobrać kasę do już płaconego kredytu. ale wszystko można wyczytać z umowy kredytowej :)
Wracając do tej kontroli, a raczej jej braku, to całkiem ciekawe ..w koncu to Polska:) A tak na poważnie to jakie konsekwencje groza jezeli jednak do takiej kontroli dojdzie???
jeśli dojdzie już po odbiorze to można się zawsze wykręcić, a jak przed to mogą być problemy, ale jeszcze tego nie przeżyłem :)
Ojejku, czy w takim razie trzeba się liczyć ze stratą nieruchomości?? Nie wiem czy już pisaliście o tym ale chciałabym wiedzieć czy istnieją jakieś limity co do części mieszkania, w którym miała bym firmę??
tak źle to nie będzie, Bank będzie straszył rozwiązaniem umowy kredytowej ale nigdy tego nie robi.
może obniżyć kwotę kredytu o ten procent powierzchni, który został przeznaczony na komercje. tak pisaliśmy, że jest to do 40% nieruchomości.
hm..a ciekawe na ile skrupulatne sa to kontrole...no i czy musza mnie powiadomic jakies okreslony czas o niej ? czy raczej sa niezpowiedziane ?
|
|