chodzi mi o przypadek jakbym budowal mieszkanie/domek a pewna czesc jego od razu z zalozenia bylaby przeznaczona na firme ?
czy wogle mam taka mozliwosc ?
i oczywiscie czy wszystie banki maja ta opcje i czy na tych samych warunkach...
|
Czy mozna wziasc kredyt mieszkaniowy a czesc wydac firme? |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
chodzi mi o przypadek jakbym budowal mieszkanie/domek a pewna czesc jego od razu z zalozenia bylaby przeznaczona na firme ?
czy wogle mam taka mozliwosc ? i oczywiscie czy wszystie banki maja ta opcje i czy na tych samych warunkach...
Nadal nie mogę uzyskać tej informacji... Teraz mamy weekend i nie ma żadnej infolinii, a chciałbym jutro nie tracić czasu, więc może ktoś coś wie?
witaj,
nie ma takiego produktu finansowego
hm..no to mnie pan troche zasmucil...
tylko w koncu znalazlem troche czasu i zajrzalem do banku akurat GE bo mam najblizej od pracy...i nie mialem duzo czasu wiec wzialem jedynie ulotki i tam jest cos takiego : tylko aprpos kredytu hipotecznego... kredyt mozesz przeznaczyc na zakup, modernizacje, remont domu lub mieszkania oraz dowolne cele konsumpcyjne..... zatem czy nie mozna skorzystac z tego ostatniego podpunktu i wykorzystac tego na wlasna firme?
1) masz dochody-masz kredyt hipoteczny np. na budowę lub zakup nieruchomości do kwoty 110% wartości max. 2) masz nieruchomość własną-masz pożyczkę pod zastaw nieruchomości max 70% wartości jeśli masz wystarczające dochody :) 3) ktoś z rodziny lub inny posiada nieruchomość moooże ci ją użyczyć pod pożyczkę hipoteczną jeśli masz wystarczające dochody. 4) masz nieruchomość i chcesz ją wyremontować do 40% wartości dostaniesz bez problemu jak więcej to potrzebna pełna dokumentacja budowlana i często wycena. oprocentowanie zmienia się w zależności od danego przypadku (punktu) pozdrawiam Magik
Widziałem tą ofertę GEmoney. Hmm nie wiem czy w dowolnych celach konsumpcyjnych mieszczą się wydatki na firmę... Ale doczytałęm się innej ciekawej rzeczy, która akurat mnie bardzo zainteresowała z racji tego że prowadzę działalność gospodarczą. Otóż GE oferuje opcje, w której możesz przeznaczyć do 40 % kredytowanej nieruchomości na działalność komercyjną:) Dom z biurem :) podoba mi się.
ooo no to byloby to cos jak znalazl dla mnie ? moze pan wyslac link do tej oferty ? czy po prostu na stronie GE znajde sobie ?
pozdrawiam
To może przedstawię zasady tej oferty GE.
Można otrzymać kredyt dla osoby fizycznej na zakup całego domu lub mieszkania, w którym znajduje się pomieszczenie komercyjne, którego powierzchnia użytkowa nie stanowi więcej niż 40% powierzchni użytkowej nieruchomości. Na budowę takiej nieruchomości też :)
ale ne trzeba przedstawiac zadnych informacji dotyczacych samej dzialalnosci ? tylko stwierdzam ze 40% bedize przeznaczone na nia i tyle ? :)
albo z projektu budynku albo ze stanu faktycznego ale nie więcej niż 40%
No to idealnie, polecam Ci sprawdzić wszelkie info najlepiej bezpośrenio w GE - żeby się upewnić.
juz sprawdzilem i rzeczywiscie tak jest ...w banku powiedizeli ze bez problemu bez zadnych dodatkowych informacji na temat samej dzialalnosci czyli tak jak napisal magikold "albo z projektu budynku albo ze stanu faktycznego"
Hoho no to podoba mi się. Osobiście uważam, że to dobrze, iż nie trzeba się spowiadać bankowi czym się zajmuje..
no mi to tez wlasnie bardzo pasuje bo wolalbym to zostawic dla siebie ...
no ale ciekawe na ile to wychodzi w rzeczywistosci :)
Mam klientów, którzy nie mogli otrzymać na dogodnych warunkach kredytu na budowę szwalni i w projekcie na parterze mieli: saunę 60m2, garaż na 5 samochodów, kotłownię 120m2 i coś około 40m2 na jakąś graciarnie ze sprzętem ogrodniczym, a po odbiorze domu przez bank mieszkają na ponad 200m2 na I p.
A warsztat mają na dole i nikt ich nie sprawdza. PS. Jedna uwaga parter spełnia wymagania sanepidu to było juz w projekcie zawarte.
|
|