|
Czy policjant może mieć firmę??? |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
W tym roku zamierzam iść na służbę zastępczą do policji. Podobno po jej odbyciu można się starać o etat, i tak właśnie chciałbym zrobić. Bardzo często słyszę że policja w naszym kraju marnie zarabia i dlatego chciałbym zarejestrować działalność gospodarczą. Czy będąc policjantem mogę to zrobić??? A tak przy okazji ile zarabiają nasze służby mundurowe (chodzi mi o takiego początkującego posterunkowego)? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi!!!
Policjanci wcale tak marnie nie zarabiają. Najniższa płaca jest około 1500 zł i to na początek. W miarę upływy lat zarabiają coraz więcej. Oczywiście stawiając ich przy notariuszu, to te zarobki są marnym ochłapem. Za stres i ryzyko zawodowe może i powinni zarabiać nieco więcej, ale i tak maja więcej niż pielęgniarki a i robota mniej „gówniana” :mrgreen: . Podaje link dla zainteresowanych ile zarabia się na poszczególnych stanowiskach w policji.
Co do możliwości dorobienia na własnej DG to nie mam wiedzy, ale logicznie myśląc pewnie można a gdyby nie, to i tak możesz zarejestrować na żonę lub kogoś z rodziny [ Dodano: Czw Sie 31, 2006 4:22 pm ] Aha zapomniałem link podać :lol: http://www.policja.pl/index_wai.php?dzial=38&id=888
link nie dziala...
Policjant nowy zarabia 1500zł. Po czasie dojdzie do ponad dwójki... :) 15 lat porobi i może iść na emeryture i myśleć nad interesem :D
|
|