|
Czy się opłaca ? |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Dysponuje gotówką w wysokości około 20k zł, pragne ową kwotę wpłacić na fundusz inwestycyjny. Myślałem by złotówki zamienic na euro i dopiero wpłacic. Ale czy to sie wogóle opłaca ? Lepiej wpłacić odrazu kwote w złotówkach czy wymienić na euro i dopiero wpłacić ?
Moim zdaniem w obecnej sytuacji gospodarki Polski nie opłaca się wymieniać na euro.
A ta inwestycja ma być długoterminowa? Bo jeśli jesteś w stanie te pieniądze trzymać na funduszu kilka lat to można wybrać naprawdę ciekawe rozwiązanie zapewniające dobry dochód! pozdrawiam
tak, ma to byc inwestycja długoterminowa.
Tak więc jeśli długoterminowa to najlepszym rozwiązaniem będzie wybranie firmy pośredniczącej. Na dłuższą metę trudno Ci będzie samodzielnie dobrze wybrać fundusze. A powierzając pieniądze profesjonalistom jesteś pewien, że będziesz miał praktycznie stały dochód plus dodatkowo często korzyści prawno podatkowe np. odroczenie podatku belki.
Najlepszą moją radą będzie zaproponowanie Ci abyś znalazł w swojej okolicy dobrego doradcę finansowego. Jeśli jesteś z Warszawy lub okolic to mogę Ci polecić pewną osobę. Sam u niej założyłem podobny rachunek i muszę powiedzieć – jestem zadowolony. Jak coś to się na piv do mnie odezwij. pozdrawiam
Dla takiej kwoty na bardzo długi okres inwestycji polecam Skandię, natomiast jeśli inwestycja bedzie trwała ponad 5 lat to może warto przesledzić ofertę Uniona - UniProfil? Można by ten fundusz wykorzystać jako składnik portfela...
|
|