A więc zacząłem tworzenie serwisu internetowego na temat sportowych samochodów. Takiech jak Porsche, Ferrari, Lamborghini, Bugatti itp. a także na temat tuningu. Serwis będzie zawierał Altualności i newsy opisy i historię poszczególnych marek oraz opisy poszczególnych modeli dział tuningu, galerie, i filmy on-line, dział gdzie każdy użytkownik będzie mógł przedstawić swój samochód, forum dyskusyjne. To wszystko oczywiście będzie darmowe. Ale mam pomysł aby w przyszłości umieścić jeszcze pasaż handlowy sklepów motoryzacyjnych bezpłatny wpis i płatna rozszerzona wersja wpisu i reklama na stronie głównej pasażu oraz ogłoszenia kupna i sprzedaży używanych samochodów z górnej półki ale nie tylko super samochodów bo takich w polsce za mało. Ogłoszenia również byłyby darmowe a jeśli doszłoby do tranzakcji za pośrednictwem mojego serwisu to pobierałbym np prowizję w wysokości 0,5% od wartości transakcji lub ogłoszenia płatne jeszcze nie wiem.
Ale te działy pojawiłyby się dopiero po rozkręceniu serwisu. Chciałbym również w przyszłości nawiązać jakąś współpracę z jakimś sklepem on-line z częściami, akcesoriemi samochodowymi tuningowymi. Jak na razie nie mam działalności gospodarczej ale jeśli by to wypaliło to na pewno założę :)
Co sądzicie o takim pomyśle?
Czy ma on szanse przebicia?
Jakie szacunkowe zyski mógłby przynieść taki serwis? Przykładowo :)
Czy tematyka super samochodów nie jest zbyt mało popularna u nas? W końcu mało osób stać na samochód za 800 000 zł :(
Czekam na wasze wypowiedzi i opinie.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.
Acha i jeszcze jedno dotychczasowe prace nad serwisem możecie zobaczyć pod adresem: http://needspeed.info
Proszę również o ocenę wyglądu konstrukcji witryny. Jednak ostrzegam że na razie mało na niej jest materiałów.