|
Czy to dobry sposób inwestowania w fundusz ??? |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Lokaty
Autor
Wiadomość
Witam. Postanowilem inwestowac pieniądze rzedu 700 zł do 1000 zł przez 2 lata robiąc miesięczne wpłaty tych sum na fundusz inwestycyjny banku ing stabilnego wzrostu plus ?? Czy to w miare rozsądna decyzja czy tez mozna jakos lepiej zagospodarowac takie miesieczne sumy ???
Ale zastanawiam się, czy warto inwestować w funudsz stabilnego wzrostu. Nigdy nie byłem zwolennikiem tego rodzaju funduszy, preferowałem indywidualne układanie portfela inwestycyjnego funudszy, opierając się na dobrym (dobrze rokującym) funduszu akcji i np. pieniężnym (lub obligacyjnym).
Inwestowanie kwot comiesięcznych jest dobre, ponieważ powoduje to 'spłaszczenie' ryzyka.
Są lepsze rozwiązania na rynku, ja osobiście polecam produkty typu Unit-link, zaletą tego typu produktów jest fakt dostępu do najlepszych funduszy polskich i zagranicznych z różnych TFI oraz możliwość aktywnego zarządzania portfelem, czyli inwestuje pan w akcje a jak zmieni się koniunktura i nadejdzie korekta na giełdzie bezpłatnie dokonuje pan konwersji środków do bezpieczniejszych funduszy rynku pieniężnego, ale przede wszystkim aby wybrać odpowiedni sposób oszczędzania ważny jest cel i horyzont czasowy jaki mamy do dyspozycji, więc żeby dokonać dobrego wyboru niezbędna jest fachowa analiza finansowa, jeżeli jest pan z Warszawy lub okolic mogę panu zaproponować spotkanie które będzie polegało na przeprowadzeniu takiej analizy i doboru na jej podstawie najlepszego dla pana produktu inwestycyjnego. Jestem doradcą finansowym z największej w tej branży firmy, jedynej tak naprawdę niezależnej w Polsce, oferujemy klientom najlepsze rozwiązania z całego rynku finansowego, jeżeli jest pan zainteresowany proszę o kontakt
Grzegorz Dębiec grzegorz_debiec@o2.pl 600-391-301
Jeśli ktoś chce się "bawić" w ogóle w inwestowanie w TFI, to radzę ściągnąć sobie ze strony http://www.mojeFundusze.pl darmowe oprogramowanie mojeFundusze 2008 Lite z bezpłatnymi codziennymi aktualizacjami danych wstecz do śledzenia wybranych (lub wszystkich) notowań tak w danym TFI, jak i u konkurencji.
polecam zrobić sobie dywersyfikację portfela- czyli kilka funduszy wybrać z różnych portfeli np. stabilnego wzrostu, zrównoważone i akcyjne. Takie możliwości daje fundusz fundzuszy czyli skupia w sobie najlepsze fundusze z rynku krajowego i kilka zagranicznych co daje pewność w zyskowne inwestycje. Polecam coś takiego jak Axa lub Aegon.
Widzę że pan wyżej chyba pracuje w firmie która ma umowy z Axą i Aegonem,
ja polecam Axę, Aegona i Skandię która też jest bardzo dobrym produktem i ma zdecydowanie największy wybór funduszy na rynku (48)
|
|