Witam serdecznie!
Wysyłam Ci tego maila, aby zachęcić Cię do współpracy. Dokładniej rzecz
ujmując, chciałbym zaoferować Ci pracę, w której pracujesz samodzielnie
i na
własna rękę.
Można w ten sposób zarobić ok. 500 - 1000 zł miesięcznie poświęcając na
pracę zaledwie 2 godziny dziennie przed monitorem. Wskazane (choć
niekonieczne) jest przy tym posiadanie stałego dostępu do Internetu.
W załączniku przesyłam plik Word'a zawierający szczegółowe informacje
na
temat tego przedsięwzięcia, a także jeśli sobie tego zażyczysz, prześlę
fotografię pierwszej strony Pakietu"A", który jest produktem tegoż
systemu.
W razie jakichkolwiek wątpliwości jestem dostępny na GG xxxxxxx, a
także pod
adresem mailowym.
Pozdrawiam i życzę miłej lektury,
a to tresc załącznika:
Co to jest MLM
To skrót od:
Multi Level Marketing
(Marketing Wielopoziomowy)
To najtańsza, najefektywniejsza, najprostrza, a tym samym najbardziej opłacalna forma dystrybucji towarów i usług.
Polega ona na tym, że sprzedajemy towary bądź usługi oraz poszukujemy osoby do współpracy, które będą robić dokładnie to samo co my, a my będziemy mieć z tego określony procent zysku. Tworzymy w ten sposób własną organizację dystrybucyjną. To z ilu poziomów osób, będących w naszej organizacji będziemy mieli ten zysk oraz jaka będzie jego wysokość, zależy od planu marketingowego danej firmy.
Obecnie, dystrybucję towarów i usług w systemie MLM prowadzi ok. 3600 firm na całym świecie. W systemie tym działa ok. 47 mln ludzi uzyskujących łącznie obroty ok. 85 mld $. W Japonii 80% dystrybucji produktów i usług jest prowadzone w tym właśnie systemie. Przewiduje się, że do końca obecnego dziesięciolecia 50-60% towarów i usług będzie sprzedawane w systemie MLM.
Spośród 500 tys. amerykańskich milionerów 20% (100 tys.) uzyskało swoje dochody w systemach MLM.
45 ludzi dziennie staje się milionerami dzięki MLM !
Co więcej, aby stać się jednym z nich nie musisz być ekspertem biznesowym, jedyne co musisz mieć, to:
- poważne podejście do swojej przyszłość
- chęć zmian
- wolę nauczenia się czegoś nowego
Działając w systemie MLM nie musisz się bać o swoje stanowisko! Sam jesteś szefem samego siebie, sam ustalasz sobie czas pracy. To Ty decydujesz o tym, czy chcesz działać w systemie, czy może chcesz się z niego wycofać!
Wszystko zależy od Ciebie!
Pomyśl o tym ...
Jak zarabiać
Proponuję Ci współpracę opartą właśnie
o system MLM
Jedynie czego potrzebujesz do tej pracy, to dowolny dostęp do Internetu (stałe łącze, modem, ISDN, SDI, itp.) i własny adres e-mail. Potrzebna również będzie podstawowa znajomość obsługi edytora tekstowego, np. Word'a, obsługi poczty e-mail, oraz podstawowa umiejętność pracy w sieci Internet.
Aby uzyskać wspaniałe rezultaty finansowe wystarczy, że będziesz pracować 1-2 godziny dziennie.
Towar, który będziesz sprzedawał to: Pakiety A, B, C, D
Pakiet A - „Vademecum reklamy w Internecie”
Pakiet B - „Tajniki Zarządzania pocztą e-mail”
Pakiet C - „Sekrety Multi Level Marketingu w Internecie”
Pakiet D - „Jak zostać Multi Milionerem”
Są to kursy napisane w formacie PDF
Każdy z Pakietów kosztuje 20 zł.
Pakiety będziesz sprzedawać drogą e-mailową, a pieniądze klienci będą ci przesyłać np. pocztą lub dokonując przelewu na Twoje konto bankowe. (Zresztą więcej o tym powiem dalej).
Kto to kupi ?
Osoba, która kupi pakiet (obojętne który), nabywa automatycznie prawo do kopiowania go i sprzedaży. A więc sprzedajemy towar osobom, które są zainteresowane zarabianiem pieniędzy. Takich osób jest przecież mnóstwo !!!
Zasady sprzedaży pakietów
Pakiety sprzedajemy na zasadzie 4-poziomowego kanału dystrybucji. Co to znaczy?
Spójrz na poniższy schemat
Osoba 1 - ona była na początku, wprowadziła do biznesu osobę 2
Osoba 2 - ona wprowadziła osobę 3
Osoba 3 - ona wprowadziła osobę 4
Osoba 4 - ona wprowadza do biznesu Ciebie (czyli to jestem Ja)
Od osoby 4 kupujesz tylko pakiet A
Od osoby 3 kupujesz tylko pakiet B
Od osoby 2 kupujesz tylko pakiet C
Od osoby 1 kupujesz tylko pakiet D
Nie martw się jeśli nie masz 80 zł na zamówienie wszystkich pakietów - wystarczy, że na początek zamówisz tylko Pakiet A. Następne zamówisz jak już zarobisz.
Załóżmy, że zamówiłeś już Pakiet A, co robisz dalej?
W formularzu zamówień, z którego składałeś zamówienie, robisz następującą zmianę:
Dane osoby umieszczonej na formularzu zamówienia na Pakiet D wykasuj i wprowadź dane osoby umieszczonej na formularzu zamówienia na Pakiet C.
Dane osoby umieszczonej na formularzu zamówienia na Pakiet B umieść na formularzu zamówienia na Pakiet C. Dane osoby umieszczonej na formularzu zamówienia na Pakiet A umieść na formularzu zamówienia na Pakiet B. W formularzu zamówienia na Pakiet A umieść swoje dane.
Uwaga !!!
Postępuj zgodnie ze wskazówkami - jeśli popełnisz jakiś błąd w tworzeniu formularza, nie zarobisz! Zresztą jak już zrozumiesz cały system, przekonasz się dlaczego tak jest.
Tak przygotowany formularz możesz już przesyłać do swoich potencialnych klientów. Od tej pory możesz zacząć sprzedawać Pakiety i zarabiać pieniądze. Osoby, które kupią od ciebie Pakiet, zrobią to samo z formularzem zamówień co Ty, a więc znajdziesz się na każdej pozycji.
Ile można na tym zarobić ?
Zarobki są naprawdę nieograniczone. Wszystko zależy od tego jak będziesz działać.
W tym miejscu było wyliczenie mówiące, że można na tym systemie zarobić 220 tys. zł. Ja w to nie wierzę, ponieważ uważam, że w żadnym systemie, pracując przez Internet nie zarobisz takich pieniędzy.
Wracając do realiów, to mogę powiedzieć, że realne zarobki, które zarobisz w moim systemie oscylują wokół kwoty 500- 2000 zł. ( w pierwszych kilku miesiącach )
Oczywiście po kilku miesiącach pracy zarobki powinny wzrosnąć, albowiem Twoi klienci swoją pracą sprawiają, że zaczniesz otrzymywać zamówienia na pozostałe pakiety.
Zastanów się - czy 20 zł to jest duża inwestycja jeśli ma się przed sobą możliwość zarabiania naprawdę niezłych pieniędzy?
Jak pozyskać klientów
Sposobów jest wiele.
1. Możesz rozsyłać grupowe e-maile z ofertą współpracy. Ta forma jest bardzo skuteczna, lecz należy uważać aby nie spamować (informacje jak nie zostać spamerem, prześle ci na maila jeśli będziesz chciał).
2. Kolejna metoda to zamieszczanie ogłoszeń w Internecie. Jest mnóstwo stron, na których można robić to całkowicie za darmo.
3. Możesz także założyć swoją własną stronę internetową.
4. Najlepiej zacząć biznes wprowadzając do niego swoich znajomych!
Powyższe metody to tylko niektóre sposoby reklamowania się. Wymieniłem je, ponieważ są darmowe, można oczywiście zamieszczać reklamy w prasie, rozdawać ulotki itp. ale to już jest związane z kosztami.
Pamiętaj, że Pakiety oprócz wartości handlowej mają także wartość merytoryczną. Zawierają one bardzo starannie przygotowane informacje, dzięki którym nauczysz się wielu bardzo przydatnych rzeczy w prowadzeniu Twojego biznesu. Np. Pakiet A zawiera m.in. informacje gdzie można zamieszczać darmowe ogłoszenia, jak to robić, oraz jak je pisać aby dawały najlepsze rezultaty. Pakiety nie są stworzone przez żadnych amatorów. Stworzyły je osoby, które posiadają naprawdę ogromną wiedzę na temat marketingu i prowadzenia biznesu. Zresztą sam się o tym przekonasz, jak zdecydujesz się je zamówić.
Jak zacząć
Krok po kroku !
Aby rozpocząć biznes, musisz mieć Pakiety.
(oczywiście wystarczy na początek Pakiet A)
1. Aby otrzymać formularz zamówień napisz mi e-maila abym ci go przysłał (otrzymasz go wciągu jednego dnia).
2. Zdecyduj, jaką formę płatności wybierasz, (są one wymienione w formularzu). Jeśli zdecydujesz się przelać pieniądze na poczcie lub w banku to nie musisz wypełniać formularza, po prostu wpiszesz w nazwie przelewu numer pakietu, który Cię interesuje. Nie zapomnij aby podać także w nazwie zleceniodawcy swój adres e-mail!! Polecam tę formę gdyż jest ona najtańsza i w 100% pewna.
Uwaga! Jeśli decydujesz się na przesłanie pieniędzy pocztą (w kopercie) to wiedz, że jest to niebezpieczne. Zdarza się czasami, że koperty są prześwietlane przez nieuczciwych pracowników poczty, którzy wyjmują z nich banknoty. Aby tego uniknąć, włóż banknot 20-złotowy w papier aluminiowy (najlepiej kilka), wtedy unikniesz tej nieprzyjemności. Oczywiście nie gwarantuję, że mimo tego zabezpieczenia nikt na poczcie nie wyjmie z koperty pieniędzy.
3. Przejdźmy dalej. Załóżmy, że masz już Pakiet lub złożyłeś na niego zamówienie. Teraz, w formularzu zamówień robisz następującą zmianę, którą już tłumaczyłem na początku.
Dane osoby umieszczonej na formularzu zamówienia na Pakiet D wykasuj i wprowadź dane osoby umieszczonej na formularzu zamówienia na Pakiet C.
Dane osoby umieszczonej na formularzu zamówienia na Pakiet B umieść na formularzu zamówienia na Pakiet C. Dane osoby umieszczonej na formularzu zamówienia na Pakiet A umieść na formularzu zamówienia na Pakiet B.
W formularzu na Pakiet A umieść swoje dane.
Tak przygotowany formularz zamówień możesz już przesyłać swoim potencjalnym klientom.
Historie innych
Doświadczenia uczestników systemu
Najważniejszym powodem do napisania tego listu było to, że ten system jest uczciwy i legalny, prowadzący do dużego zysku w stosunkowo krótkim czasie. Tylko popróbowałem, żeby się upewnić, co za małą sumę i niewielkim nakładem pracy można dostać w zamian. Byłem zdumiony, kiedy zarobiłem 2 160,00 zł w ciągu dwóch tygodni i pieniądze nadal przychodziły.
Robert Kaczmarski - Katowice
Ponieważ nie jestem typowym handlowcem, przez kilka tygodni wahałem się, czy mam wziąć w tym udział. Pomyślałem sobie, że 20 złotych jest w końcu niewielką sumą i raczej nie jest możliwe, żebym nie zarobił na zamówieniach chociażby tę samą sumę. Jakże byłem zdumiony, kiedy znalazłem swoją średnich rozmiarów skrzynkę pocztową pełną zamówień. Wkrótce ich było tyle, że musiałem je odbierać tylko przy okienku na poczcie. Tego roku zarobiłem więcej pieniędzy, niż w poprzednim dziesięcioleciu! Bardzo fajne jest i to, że nie jest istotne, gdzie ludzie mieszkają. Po prostu, jest to najlepsza inwestycja jakiej dokonałem.
Rafał Koziorzemski - Kraków
Parokrotnie dostałem ten program, kasując go bez chwili namysłu, ale później zastanawiałem się, czy dobrze zrobiłem i czy raczej nie powinienem był spróbować. Oczywiście nie miałem pojęcia, skąd wezmę kopię instrukcji, więc musiałem czekać dopóty, dopóki mi ktoś ją przyśle. Upłynęły całe cztery miesięce zanim go znowu dostałem. Już go nigdy więcej nie skasowałem ! Po pierwszej próbie zarobiłem 21 000 zł.
Leszek Nowicki - Środa Wlk.
Pamiętaj, że Pakiety pomogą Ci w bardzo dużym stopniu w prowadzeniu tego biznesu. Nauczą Cię wielu rzeczy dotyczących reklamy w internecie i nie tylko.
Teraz decyzja należy wyłącznie do Ciebie !
Podstawy prawne
MLM w świetle prawa polskiego
Poniższa porada pozwoli ci rozwiać wszelkie wątpliwości natury prawnej i być może moralnej, dotyczące systemu współpracy jaki oferujemy. Skąd pomysł takiego poradnika? Odpowiedź jest prosta: ponieważ system Sprzedaży Wielopoziomowej jest bardzo często mylony z piramidami finansowymi, które są w Polsce i wielu krajach Unii Europejskiej zakazane (w różnych krajach Unii różnie uregulowano ten zakaz). Znajdziesz tu zatem informacje, które pomogą Ci rozmawiać na temat systemu pracy, który zaakceptowałeś, z osobami mogącymi mieć niewłaściwe informacje. Poniżej zacytowany jest fragment art.17 ustawy. Jeśli wykupiłeś usługę prawną i chcesz przeczytać więcej, to wejdź w wyszukiwanie aktów prawnych metodą "tytuł aktu" i wpisz "ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji". Z całą pewnością znajdziesz właściwy przepis i pełne brzmienie artykułu 17 ustawy.
Znowelizowana z końcem 2002 roku ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji bardzo dokładnie precyzuje czyny uznane za nielegalne i określa w jaki sposób powinna być zorganizowana struktura sprzedaży, aby firma ją organizująca działała z poszanowaniem prawa.
Co ciekawe, nawet na etapie prac nad nowelizacją ustawy pojawiły się głosy, że system „sprzedaży lawinowej” jest szczególną odmianą tak zwanych „piramid finansowych”, w których zyski uzyskują jedynie osoby znajdujące się na szczycie piramidy, natomiast uczestnicy znajdujący się u podstaw piramidy tracą zainwestowane pieniądze lub nie mogą wycofać się z udziału w systemie. Oznacza to, że powszechna wiedza jest błędna, a braki w wiedzy posiadali nawet posłowie zajmujący się nowelizacją ustawy.
Stanowisko Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w sprawie sprzedaży lawinowej złożone w odpowiedzi na oświadczenie senatora Krzysztofa Borkowskiego, przedstawione na 31 posiedzeniu Senatu w dniu 19 grudnia 2002 r.
http://www.senat.gov.pl/k5/dok/sten/osw ... /3101o.htm
Cała treść Stanowiska znajduje się pod adresem zamieszczonym powyżej. Poniżej przedstawiam fragment, który dotyczy sprzedaży typu "Multi Level Marketing" i klasyfikuje ją jako legalną formę handlu.
(...) Oprócz typowych piramid finansowych istnieją metody sprzedaży, które wykazują pewne podobieństwa, i które często są mylone. Metody te zwane często "multilevel marketing" bądź też "Network Marketing", czyli tzw. Marketing Wielopoziomowy, jako metody sprzedaży bądź marketingu polegają na tym, że nabywca jakiegoś towaru nabywa jednocześnie prawo sprzedaży określonych produktów w zamian za prowizję lub odsetki od obrotu. To samo dotyczy następnych nabywców. Struktura Multi Level Marketingu przypomina strukturę o charakterze piramidy. Jednakże cel tej formy marketingu jest inny niż cel systemu o charakterze piramidy. Marketing Wielopoziomowy to metoda sprzedaży. Prowizja lub odsetki od obrotu stanowią gratyfikację za sprzedaż określonych produktów i są częścią systemu. W tym przypadku w grę nie wchodzi wpłacenie określonej kwoty w celu uzyskania prawa uczestnictwa, gdyż podstawowym elementem jest sprzedaż towarów. Uczestnik kupuje za określoną cenę produkty, a jego celem jest sprzedaż z zyskiem. Odbiorca nie płaci za uczestnictwo, lecz za produkt. Odbiorcy, którzy nie chcą lub nie mogą sprzedać produktów, nie są pokrzywdzeni. (...)
Ustawodawca wychodząc naprzeciw tego rodzaju formie działalności, w której zyski zależą od wielkości sprzedaży konkretnych produktów, a nie od sfinansowania przez uczestników znajdujących się na niższym poziomie piramidy, spod zakazu organizowania systemu o charakterze piramid przewidział wyłączenie systemu marketingu wielopoziomowego.
Zgodnie z art. 17 c ust. 2 nowelizacji - nie stanowi czynu nieuczciwej konkurencji organizowanie systemu sprzedaży lawinowej, jeśli spełnione zostaną następujące warunki:
1. Korzyści materialne uzyskiwane z uczestnictwa w systemie sprzedaży pochodzą ze środków uzyskiwanych z zakupu lub ze sprzedaży dóbr i usług po cenie, której wartość nie może rażąco przekraczać rzeczywistej wartości rynkowej tych dóbr i usług.
Rzeczywistym dobrem materialnym w naszym przypadku są Pakiety A, B ,C, D, które autorzy biorąc pod uwagę własny wysiłek oraz pracę wycenili na 20 zł za sztukę. Wraz z nabyciem któregokolwiek pakietu nabywca nabywa również prawo do rozpowszechniania go osobom zainteresowanym po cenie ich wartości, czyli 20 zł. Dozwolone jest jedynie promowanie pakietów w niezmienionej formie i treści. Zakazuje się w jakikolwiek sposób zmuszać potencjalnych klientów do zakupu.
2. Osoba rezygnująca z udziału w systemie sprzedaży ma prawo do odprzedaży organizatorowi systemu za co najmniej 90% ceny zakupu wszystkich nabytych od organizatora nadających się do sprzedaży towarów, materiałów informacyjno-instruktażowych, próbek towarów lub zestawów prezentacyjnych zakupionych w przeciągu 6 miesięcy poprzedzających datę złożenia rezygnacji organizatorowi systemu sprzedaży.
Towarem nadającym się do sprzedaży w naszym przypadku jest pakiet. Pakiet ze względu na swoją formę (brak kontroli kopiowania) nie może podlegać zwrotowi.
W przypadku niniejszego projektu MLM, płacisz za konkretny i wartościowy towar - Pakiety.
Wartość Pakietów (materiałów informacyjno-instruktażowych) nie przekracza rzeczywistej wartości rynkowej. Osiągasz wymierny zysk z dalszej sprzedaży kopii Pakietów.
Uczestnictwo nic Cię nie kosztuje, działasz na własną rękę. Ty decydujesz w jaki sposób zachęcić klientów. Twój zysk jest tylko Twoim zyskiem.
P.S To nie jest "kolejne ogłoszenie", chce sie dowiedziec czy to naprawde jest legalne.