|
Czy to sie jeszcze opłaca? SAMOCHODY |
Czy to sie jeszcze opłaca? SAMOCHODY
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Kupować rozbite naprawiac i sprzedawac jako "nie bite"?
Oszukiwać?
naprawiać rozbite i sprzedawac
[quote="tycza11"]naprawiać rozbite i sprzedawac[/quo
To co było bite już nigdy nie będzie niebite. Skoro dobrze naprawisz to po co oszukiwać ? Aj gdybym się jako klient dowiedział o przekręcie to musiałbyś mieć dobrą ochronę byś to ty nie był bity.
"nie bite" nie wiesz o co chodzi? nie prosze nikogo by opowiadał mi co by zrobił gdyby. Pytanie brzmi czy opłaca sie jeszcze naprawiac rozbite auta i je sprzedawac i na to pytanie chce znac odpowiedz!!!
Zatem źle wybrałeś formę wątku. Powinieneś dać ankietę bez dyskusji. tam mogłeś wyznaczy tylko odpowiedzi tak i nie. Skoro dałeś dyskusje to musisz się liczyć z rożnymi odpowiedziami. Nie zawsze takimi jakie byś chciał przeczytać.
w ankiecie nie mozna uzasadnic odpowiedzi. Jutro sam poszukam czegos w necie na ten temat moze wiecej sie dowiem niz na forum
Witam! Też się tym interesuje, ma jeszcze sens taka działalność? Prosze o odp osob znajacych sie na rzeczy pozdrawiam!
opłaca się jak najbardziej, i znam wiele osób które ściągają uszkodzone autka z zagranicy, zlecają naprawę, i jeszcze na tym zarabiają. ja ostatnio zakupiłem wv polo z 2007 roku z uszkodzonym lekko lewym przodem, i kupiłem je już od pośrednika który autko sprowadził. wyjdzie mnie, nie licząc kosztów robocizny(lekko ugieta podłużnica, i dwa elementy do lakierowania), 21 tyś, do rejestracji. cena dla polo 1.2 pięciodrzwiowego zaczyna się od 27-28 tyś a kończy na 34-35 tyś.
a ja znam kolesia co tak działa i wogóle be kokosów, zobaczcie ile jest aut w każdym komisie .Ppozatym trzeba mieć dostęp do naprawde tanich , dobrych aut z zachodu, a nie kupować od turasa czy jugola z komisu.Słyszalem o kolesiu co o 5 rano kupuje gazety w belgii i łapie tak okazje od właścicieli aut bezposrednio.ale to trzeba gadac po francusku dobrze alebo niderlandzku :)
Smieszni jestescie,zaczne od lekko ugietej podluznicy uw vw polo,kolego jak ktos ma nawet znikome pojecie o motoryzacji i zrobi jazde testowa takim polo to ci moze kupi ale lod abys sobie glowe nim schlodzil,a wracajac do glownego tematu to mysle ze sie to juz nie oplaca kompletnie.Po pierwsze zobaczcie ile jest uzywanych samochodow w komisach,ogrodkach prywatnych czy w przydroznych rowach,po drugie ludzie nie sa idiotami malo jest takich osobnikow napalajacych sie na autko z niemiec tym bardziej klepane za 2,3 tysiace taniej to juz nie te czasy gdzie jechal cwaniaczek do niemiec przywozil na lawecie kilka polowek opli czy audi skladal to do kupy i nie mogl sie opedzic od klijenteli.Jak masz jakies pojecie o mechanice to zajmi sie naprawa samochodow ,serwisowaniem,a daj sobie spokoj ze sprowadzaniem szrotu ktorego pozniej nikt przy zdrowych zmyslach ci nie kupi..........
Jamal, Twoja znajomość motoryzacji utknąła chyba na epoce późnego Gierka, skoro twierdzisz że naprawa lekkiej stłuczki, może skutkować robieniem przez autko czterech sladów...
opłacać się opłaca , ale inwestycja w tej chwili nie pewna , ponoć coś ma się zmienić w przepisach
wiesios mylisz się kolego tak się składa że mam duże doświadczenie w tym temacie,a jeśli ty uważasz że uszkodzona podłużnica to lekkie uszkodzenie to chciałbym ci zaoferowac kilka samochodów z niemiec,przypuszczam,że przy twojej znajomości motoryzacji uszczęśliwyłbyś niejednego sprzedawce wraków z zachodu,powodzenia życze.....
rynek przesycony ale nadal idzie na tym zarobic. Kwestia dobrego zrodla. Moj staruszek kupil ostatnio renault traffic z 2008r, z waznym przegladem do zrobienia. Lacznie wynioslo go to niecale 30tys zl. Ceny tego rocznika od 40tys sie zaczynaja. Dodam jeszcze ze samochod kupowany byl od polskiego importera, a gdyby bezposrednio przywiezc samochod mozna by duzo wiecej zarobic
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Czy to sie jeszcze opłaca? SAMOCHODY": - Samochody z Niemiec - nadal sie opłaca? - Szmatex czy opłaca się jeszcze ? - ciuchland czy to sie jeszcze opłaca? - czy opłaca sie jeszcze zakładać DG - Solarium-czy to się jeszcze opłaca?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|