|
Czy to się opłaca? |
Czy to się opłaca?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, mam taki mały pomysł na biznes, otóż mam swoją działalność i zamrożone 5000zł, chciałbym otworzyć "biuro" tzw. chwilowych pożyczek gotówkowych od 50-500zł, które przeznaczyłbym z wyżej wymienionej kwoty. Zasady byłyby proste - osoba mogłaby pożyczyć maks 500zł na okres maksymalnie 30 dni, koszt takiej pożyczki to 1% w skali dnia, czyli pożycza na 15 dni to oddaje 15% więcej (w przypadku 500zł to 5zł/dzień). Czy takie coś ma rację bytu? Jeżeli rozeszłoby mi się 5000zł i wszyscy by oddali (no właśnie tu rodzi się obawa) to można by było uzyskać miesięcznie ok 1500zł dodatkowych środków. Proszę o opinie. Pozdrawiam.
Świetny pomysł.
Dokładnie tak samo robi mafia - 1% dziennie.
Jest bodajże coś takiego jak ustawa lombardowa która ściśle narzuca oprocentowanie, ale musisz poszperać bo nie sądzę by można było udzielić legalnie pożycznki na 365%
Hmm ZUS wynajęcie lokalu itp itd to już masz myślę że z 1.5 zł więc nic byś nie zarobił.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Czy to się opłaca?": - Czy VAT sie opłaca? - Czy ZUS się opłaca? - czy się opłaca ? - Co się opłaca??? - Czy to się opłaca ?
• Strona 1 z 1
|
|