|
Czy to wypali?haft |
Czy to wypali?haft
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
witam i prosze o ocene pomysłu. Chciałabym zakupic maszyne do haftowania komputerowego. oferowałabym haft na zlecenie- loga firm gastronomicznych, restauracji na obrusach, serwetkach, haftowanie inicjałów na koszulach, ubraniach, haft dekoracyjny.... mam narazie taki pomysł, nie wiem jeszcze ile kosztuje maszyna wyposazenie, oplacalnosc...chciałabym prosic o jakies komantarze podpowiedzi. szukam ciagle czegos co dało by mi z 1000 zł zysku miesiecznie. Bardzo potrzebuje podpowiedzi.dziekuje wszystkim za wpis .pozdrawiam...
Haft to nadal dosyć opłacalny biznes.
Może nie tak jak jeszcze 7 lat temu, ale znam parę hafciarni, które radzą sobie doskonale. Planowany 1000 zł zysku to strasznie mało w tym biznesie :-) Najtańsze hafciarki (maszyny haftujące) to 20 tys zł i są one już w takim wypadku mocno zużyte. Do takich maszyn jest potrzebny tani i bliski serwis. Taka, na któej nie strach pracować to 50 tys w górę. Nowa 12-sto głowicówka to kilkaset tysięcy. Dochodzą koszty oprogramowania, przerabiającego grafikę na ściegi, ale to również można zlecać na odległość, bo prawie zawsze propozycję komputera trzeba poprawiać ręcznie, a co za tym idzie, trzeba się an tym naprawde znać. Uzycie do takiego celu nowej hafciarki za 4 tys (np. brother) nie jest możliwe, to sprzęty do haftowania dla siebie - jeden haft w tygodniu. Opłacalna hafciarka, to sprzet maksymalnie 10-cio letni, z minimum sześcioma głowicami (wskazane więcej). Albo więcej hafciarek. Bo inaczej klienci mający do wyhaftowania więcej niż 100 szt do Ciebie nie przyjdą (nie dasz rady z terminem wykonania). Podsumowując - da się zarobić, ale potrzeba sporo na start.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Czy to wypali?haft": - Haft komputerowy - HAFT,SITODRUK współpraca - haft komputerowy - zapytanie - Koszulki - nadruk i haft - SZUKAM STAŁYCH ZLECENIODAWCÓW NA HAFT KOMPUTEROWY
• Strona 1 z 1
|
|