Witam.
Planuje założyć Usługi Stolarskie i starać się o dotacje.Jeżeli uda mi się je dostać planuje kupić busa.I pytanie czy trzeba pokazywać im jakieś rachunki za wykorzystanie tych pieniędzy czy poprostu można "śmiało wydawać"?
|
Czy trzeba pokazać dowód wykorzystania dotacji? |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje
Autor
Wiadomość
Witam.
Planuje założyć Usługi Stolarskie i starać się o dotacje.Jeżeli uda mi się je dostać planuje kupić busa.I pytanie czy trzeba pokazywać im jakieś rachunki za wykorzystanie tych pieniędzy czy poprostu można "śmiało wydawać"?
Pytasz poważnie? :-)
Jak sobie to wyobrażasz? Dostaniesz kasę i hulaj dusza piekła nie ma? ;-) To są środki publiczne. Podlegają ścisłej kontroli. Musisz przedstawić dokumenty potwierdzające wydatkowanie zgodne z wnioskiem oraz faktycznie mieć te rzeczy, na które masz dokumenty bo to także podlega kontroli.
_Wojtek_ tak pytam poważnie, dlatego że usłyszałem że ktoś dostał dotacje i sobie zakupy z nich robił.
No okej kupie np. Busa za 12.000 zł a dotacji dostanę 14.000 i za te 2 tys jeszcze dokupiłem narzędzia elektryczne. To trzeba im pokazać rachunki za to? Jak będzie z autem gdy będzie używane i kupione np. od indywidualnej osoby lub za granicą?
Procedurę przyznawania każdej dotacji, oraz możliwości jej wykorzystania, z reguły określa jakiś regulamin.
Może wypadałoby go najpierw przeczytać....
|
|