|
Czy trzeba ująć |
Czy trzeba ująć
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Biznes Plan wzory, przykłady
Autor
Wiadomość
Witam.Zakładam firmę i ja będę jej właścicielem lecz działalność będzie prowadzona w domu który stoi na ojca to czy musze z nim podpisać jakaś umowę dzierżawy i dołączyć do biznes planu .I czy w takiej sytuacji mogę starać cie ja jako dzierżawca budynku i właściciel firmy o pożyczkę pod zastaw domu? lub ja z ojcem ?
Witam,
Z tego co się orientuję to możesz podpisać z ojcem umowę o dzierżawę potrzebnych metrów kwadratowych do prowadzenia działalności.Wtedy taka umowa powinna zawierać opłatę wykorzystania wody, prądu proporcjonalnie do powierzchni dzierżawy w stosunku do powierzchni domu. Wyjaśnię na przykładzie: Dzierżawisz 10m2 ze 100 m2 powierzchni domu (a więc 10%). Płacisz więc 10 % całkowitego utrzymania wody, prądu, itp. Słyszałem, że można jeszcze sporządzić jakąś umowę, że dzierżawisz nic nie płacąc. Ogólnie radzę przenieść ten wątek do działu prawnego. Tam może ktoś odpowie, kto bardziej zna się na temacie. Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:
- Jak ująć gratisy w remanencie?
- Czy ująć wynajęcie lukalu, w biznes planie, czy lepiej nie? - Trzeba mieć pozowlenie czy nie trzeba? - Czy trzeba rejstrować ? - Ile trzeba zainwestować??? - Trzeba byc Vatowcem? - Co trzeba spelnic ? - Czy trzeba zakładać działalność ?? - PIP i Sanepid?? Kiedy trzeba? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|