|
Czy ulotki są dobrym pomysłem na reklamę? |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Mam na imię Marek i od pewnego czasu jestem bez pracy. Mam trochę sprzętu do komputerowej diagnostyki samochodowej i umiejętności w tej dziedzinie oraz w branży naprawy komputerów PC (jestem niedoszłym informatykiem). Chciałbym jakoś się zareklamować i myślę o wydrukowaniu ulotek reklamowych. Niestety w dzisiejszych czasach ludzie są uczuleni na taka formę reklamy. Zastanawiam się, czy jest sens ich drukowania. Czy to dobry pomysł? Jeśli nie, to jaką formę reklamy proponujecie na start? Nie mam kasy na reklamę w mediach, a i na reklamę "pantoflową" jeszcze nie zasłużyłem..
Ulotki są dobrą reklamą, ale tylko wtedy jeśli mają ciekawą, oryginalną i nietypową formę, wtedy klient się zainteresuje i zapozna się z treścią ulotki, inaczej wyrzuci ją do kosza.
Na początek proponuje jednak reklamę w prasie lokalnej. Także zwykłe ogłoszenie na samochodzie, pomoże w reklamie. Możesz także rozklejać ogłoszenia na mieście, na słupach osiedlowych, drzewach itd. Jeśli potrzebujesz fachowej pomocy w reklamie to zapraszam na priv. Pozdrawiam Marek Bartkowiak
|
|