Pytanie jak w temacie. Dodam że interesuje mnie inwestycja na 4 miesiące i ewentualne jej przedłużenie o kolejne 3.
Jak sądzicie warto czy nie?
Jakie inne alternatywy polecacie?
|
Czy warto 25000zł w ARKA FIO AKCJI |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Pytanie jak w temacie. Dodam że interesuje mnie inwestycja na 4 miesiące i ewentualne jej przedłużenie o kolejne 3.
Jak sądzicie warto czy nie? Jakie inne alternatywy polecacie?
Na taki krótki termin tylko GPW
Sam nie jestem na tyle wyedukowany i nie posiadam żadnego doświadczenia jeśli chodzi o GPW.
Więc pozostaje Ci albo się dokształcić albo lokata.
Witam ,moge zagwarantowac zwrot w wysokosci 30% w skali rocznej , co da 10% przez 4 miesiace . Mozemy zaokraglic do 15 % Inwestycja ma charakter lokaty terminowej z mozliwoscia wycofania w kazdym momencie z wypowiedzeniem 7 dni roboczych . Daj znac jak chcesz wiedziec wiecej , Grzegorz
30% mozna zarobic inwestujac w dobry fundusz,który ma publikowane swoje wyniki przez dluzszy okres i na tym opiera swoje prognozy.Wiec moze powiesz cos wiecej o Twojej lokacie z gwarantowym 30% zyskiem .Co to ma byc, na czym polega ??
Bez urazy mi to wygląda na zwykłe naciąganie , mogę sie jednak mylic jesli przedstawisz sensowne argumenty pozdrawiam Artur
Napisałem ze moge sie mylic i dlatego nadal chce sie czegos wiecej dowiedziec na ten temat .W pierwszej kolejności ciekawi mnie to w jaki sposób osiągniesz zamierzany zysk rzedu 30%?
(jeżeli nie chcesz podawać na forum to poproszę o prywatną wiadomość z ogólnym pomysłem na zagospodarowanie tych pieniędzy oraz o regulację prawną całej inwestycji , jeśli oczywiście nie stanowi to dla Ciebie jakiegos problemu). Przyznam sie od razu , że nie jestem zainteresowny Twoją propozycja (chyba , że mnie to zaciekawi to mogę przeznaczyc jakies drobne sumy na wkład tak do 5 000) gdyż sam inwestuje swoje pieniadze na giełdzie . pozdrawiam i czekam na wiadomośc Artur
Witam.
Też jestem zainteresowany zakupem FIO akcji, z tym że mnie intersuje raczej moment w którym warto tego dokonać. Aktualnie jednostki stoją wysoko, a gdzieś czytałem o zbliżającej się korekcie. Czy ktoś mógłby potwierdzić taką informację? Czy warto poczekać czy kupować już teraz? Jako że zamierzam zainwestować dosyć znaczne (jak na mnie) środki, to jest to dla mnie szczegolnie ważne pytanie.
Rynek finansowy jest juz mocno napompowany, ale nikt nie jest w stanie przewidziec ile jeszcze rynek ten moze rosnac (oby jak najdluzej). A co do zakupu jednostek to zalezy na jak dlugi okres czasu chcesz kupowac te jednostki. Bo jak na okolo 10 lat to raczej nie bedzie mialo to wiekszego znaczenia kiedy kupisz. Warto jednak odczekac az na gieldzie bedzie jakas korekta. Jedna juz minela w piatek i w poniedzialek i przez to fundusze poszly troche na dol.
Powodzenia
Uwazam pomysl za chybiony. Teraz fundusze stoja wysoko i nie zarobisz przez 4 miesiace wielkich pieniedzy. Chyba ze zadowala cie kilka procent. Ja gram na gieldzie od dawna. Dzis zarejestrowalem sie na tym forum bo szukam wspolnikow do interesu. Ale wracjac do tematu. Na gieldzie mozesz zarobic przez te 4 miesiace naprawde ladne pieniadze. Prowizje domow maklerskich sa juz bardzo niskie. Nie masz doswiadczenia na gieldzie to nie problem sa stabilne spolki na ktorych mozna ladnie zarobic bez wiekszego ryzyka. Ja wogole jestem sceptycznie nastawiony do funduszow. Daly niezly zarobek przez ostatnie lata ale na gieldzie byla hossa i nawet malo obeznany inwestor mogl wiecej zarobic. Ci ktorzy mieli cos miedzy uszami zarobili duzo wiecej niz na funduszach. Jak sie zdecydujesz na kupno akcje odezwij sie mike555@o2.pl podam ci kilka ciekawych typow. Pozdrawiam i zycze powodzenia
|
|