|
Czy warto otworzyć bufet w dużej firmie??? |
Czy warto otworzyć bufet w dużej firmie???
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zastanawiam się czy dobrym pomysłem było by otwarcie bufetu gastronomicznego w firmie?? Cos na zasadzie kawka herbatka, tosty, i jakies tanie dania. co myśliucie?
Nikt się nie wypowiada??? Czy myślicie , że to głupi pomysł??
Ludzie, chociaż się wypowiedzcie, co myślicie o tym pomyśle??? Zastanawia mnie, czy można na tym zarobić???
u mnie w firmie jak nie bylo nic tak nie bylo.Potem otworzyl sie bufet-bar z obiadami. Nie wiem jak na tym wychodzili, ale duzo ludzi jadlo te obiady, nawet jak byly drozsze ale -duzo i smacznie. Nie padli-wiec sie chyba oplacalo. Na gastronomii zawsze sie dobrze wychodzi-jak sie ma troche oleju w glowie.
Olej w głowie to ja chyba mam hehe. Zastanawia mmnie tylko jak do takiego pomysłu podejdą prezesi firm, hmm bo z tym może być różnie, ale przecież niezaszkodzi spróbować.
mysle ze powinno być oki jeśli to spora firma i obowiązuje w niej przerwa obiadowa :) dobrze by było wtedy zrobić ajkieś abonamenty na obiady
W kazdej firmie, jest od tego(i innych zeczy) czlowiek-np.kierownik administracyjny. Nie wiem dlaczego mial by sie ktos nie zgodzic, przeciez taki prezes , czy dyrektor tez napewno nieraz chetnie zjedli by obiad.To jest z korzyscia dla wszystkich.Chyba , ze ktos bedzie chcial tyle w lape za to, ze Ci sie odechce.Ale zycze powodzenia.
O dzięki za odpowiedzi, bardzo się ciesze że podoba się wam ten pomysł. Ale myślicie, że da się na tym zarobić?? Na początek myślałam o małym asortymencie potraw, napewno jakieś tanie fast foody również. Talerze oczywiście jednorazowego użytku, zebym nie musiała jeszcze z tego tłumaczyć się sanepidowi hihi. Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to z chęcią przeczytam.
Ludzie chyba każdy z was gdzieś pracuje, wiec powiedzcie mi czy kupowali byście takie jedzonko jeśli u was w firmie powstał by bufet??? To dla mnie bardzo wazne i liczy sie każda opinia.
zrób najpierw badania marketingowe (ankietę) i zaproponuj od razu przykładowe menu albo niech sami coś wpiszą. myślę, że to dobry początek. ja osobiście na zapiekankę czy hamburgera nie bardzo miałabym ochotę. generalnie wole zieleninę, warzywa na parze, kurak z rusztu. zrób ankietę.
po cholerę tak się gorączkujesz?? nie napisałeś nic o:
- ilości osób tam pracujących, - oferowanym jedzeniu, - firmie - cenach posiłków - jakości posiłków itd. Możesz pytać pińcet osób i co z tego?? Przecież my nie wiemy na co mamy tak dokładnie odpowiedzieć!!
oki już pisze.
Chodzi mi o bufet w którym były by dania obiadowe, ale rónież fast foody typu hot-dogi, tosty, oczywiście kawa, herbata, jak również coś słodkiego do przekąszenia. Talerze byłby jednorazowego użytku. To ma być taki mały bufet kilka metrów kwadratowych. Chciałabym się dowiedziec, czy można na czymś takim zarobić?? Czy wy jako pracownicy kupowalibyście takie obiady? Myślałam tak o kwocie 7zł za obiad (surówka, ziemniaki i jakieś mięsko) Chciałabym tez stworzyc przytulny klimat w tym bufecie tak 4 stoły z fotelikami, aby się miło jadło.
uwlielbiam takie przytulne , małe knajpki papierowe talerze ....hot - dogi ( niekoniecznie przeciez te z wymion krowich , mozna kurze , drobiowe , z pozurków i szypół ) do tego herbata w jednorazowych kubkach prezesi tez powinni byc zainteresowani bedzie gdzie rozmowy biznesowe z partnerami z zagranicy przeprowadzić pokazć dania polskiej kuchni : własnie hot-dogi , hamburgery ,pizza ( tu mikrofala konieczna do podgrzania ) generalnie koncepcja słuszna trzeba tylko pamietac zeby jakis kosz na odpadki przy wyjsciu postawić ( to ze względu na sanepid )
Chyba się nie zrozumieliśmy, hot dogi to tylko dodatek, żadbych hamburgerów itd nie było by, jedynie tosty, i hot dogi z fast foodów. Nie chce zrobic speluny tylko mały przytulny bufet. Jkis filte z grila, krokiety, ziemniaczki z koperkiem z wody itd.
jednak jak talerki mają być z papierku to chociaz widelce jakieś lepsiejsze
moze na łancuszku ale lepsiejsze no i kubeczki , obowiazkowo jednorazowe uwielbiam herbatę czy kawę z takich kubków jak się wyginają w dziwne kształty , tak przyjemnie ciepło w paluszki kubki obowiazkowo jednorazowe
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Czy warto otworzyć bufet w dużej firmie???": - warto zlecic firmie - Czy warto zatrudnic renciste w nowootwarretj firmie? - Czy warto szukać zewn. źródeł finansowych w mojej firmie ? - czy warto otworzyć pizzerie - Czy warto otworzyć kantor ????
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
|
|