|
Czy warto teraz inwestować? |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
witam, mam do Was pytanie, widze ze forum się ładnie rozwija i byc moze jest na nim wielu ekspertów. chciałbym się spytać czy warto jest w tym momencie zainwestowac pieniąde na giełdzie? ogólnie wyglada to nieciekawie ale moze prognozujecie co mogłoby być w przyszłosci "hitem" i umożliwiło zarobienie dobrych pieniedzy. jeżeli inwestujecie tez na zagranicznych giełdach to chętnie wyslucham i takich komentarzy. dzięki
Ponieważ mój poprzedni post podobno nie wnosił nic do tematu, więc palnę parę komunałów o tym że inwestując ponosisz spore ryzyko, tym większe im bardziej zmienny rynek... a rynek ostanio stał się bardzo zmienny...
Ponadto na nagrzanej hossą giełdzie ostatnimi czasy zaczęło się dziać dość nieciekawie (parę serii gwałtownych spadków: marzec, sierpień i listopad), co w połączeniu z całą stertą ludzi uważających że dzięki funduszom akcyjnym nagle z klasy niższej, staną sie milionerami... wyznacza dość nieciekawe perspektywy dla rynku. Są oczywiście instrumenty pochodne (np. futures na WIG20) pozwalające zarabiać na spadkach oraz parę strategii inwestycyjnych na akcje, które mają szanse dac wyniki. Ale ponieważ nie mam ochoty pisać o tym na forum (mam nadzieję że jest to zrozumiałe), wolałbym abys skontaktował się ze mną, celem ewentualnej współpracy. Dane są w profilu:P pozdrawiam Karol Szczepański ProLans Investments Witam. Uważam że dzisiaj był dobry dzień na wejście do gry spekulacyjnie. Myśle ze rynek w ostatnich dniach sporo stracił i teraz będzie to chciał odzyskac-ile mu sie uda?? Czas pokaże. pozdrawiam.
No na pewno będzie - tylko na jak długo..?
Teraz to czysta spekulacja i widzimisie inwestorów rządzą:-p
Witam :) Mam takie małe pytanie: o co chodzi z grą na spadkach? i jeszcze jedno; pan Karol wspomniał coś w poscie powyżej o kontraktach futures na WIG 20 na czym to polega?
Pozdrawiam:)
Jeśli kogoś to interesuje i jest go stać, to dzwoni.
pozdrawiam
Gra na spadkach to zajmowanie krótkiej pozycji na kontrakcie terminowym.Zakładasz, ze WIG 20 spadnie więc stawiasz na krótką pozycję.Gra na kontraktach terminowych jest ciężka i dosyć ryzykowna.
no wczoraj ładna była sytuacja, można było pewnie troche zarobić. a jak inwestujecie, przez kogoś czy sami w domu maklerskim? ostatnio prayszedł mejling do mnie z d, bzwbk ze do 500 zł nie pobierają opłat za transakcje i prowadzenie konta a to dobry dm. może siezdecydować i pograć przynajmniej te 2 miesiace?
Biura nie wybiera się dla 500 złotych, tylko dla jakości jego usług i ich ceny. Przez net polecam Bossę, jeśli chodzi o POKi to przede wszystkim DI BRE. Pozdrawiam.
|
|