Czy wybrałem z zespołem dobrą nazwę na agencję interaktywną?
Nazwa: reelform
Proszę o komentarze odnośnie nazwy reelform. Co według was znaczy? Jakie pojawiają się pierwsze skojarzenia po przeczytaniu nazwy? itp
Pozdrawiam
Mariusz G.
|
Czy wybrałem z zespołem dobrą nazwę na agencję interaktywną? |
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Nazwa: reelform Proszę o komentarze odnośnie nazwy reelform. Co według was znaczy? Jakie pojawiają się pierwsze skojarzenia po przeczytaniu nazwy? itp Pozdrawiam Mariusz G.
Mi to ta nazwa za bardzo po pierwszym przeczytaniu nic nie mowi, brak jakichs dokladniejszych skojarzen, nie tak latwo ja zapamietac no i napewno, gdyby ktos mi podal sama nazwe trudno byloby mi powiedziec czym sie firma zajmuje. Moim zdaniem na agencje interaktywna ona sie kiepsko nadaje, ALE TO TYLKO MOJE ZDANIE.
Witam,
po wypowiedzeniu tej nazwy na głos usłyszałam "prawdziwa forma", która bardziej kojarzy mi się z producentem odżywek, sprzętu do ćwiczeń niż Agencją Interaktywną. Radzę pomyśleć jeszcze nad nazwą. W końcu Symbol Agencji Interaktywnych to chyba kreatywność:) -------------------- Pozdrawiam, Paulina Niżankowska www.adseo.pl
Zgadzam się. Ciezka ta nazwa i nic nie mowi. Jak chcecie cos abstrakcyjnego i o to chodzilo, no to Wam sie moze podobac. Ale moze byc problem z jej powtórzenniem komus, z zapisaniem, z kojarzeniem. A to ważne.
Zajmuje sie domenami, do tego współpracuje z copywriterami,którzy zawodowo zajmuja sie namingiem (nazwy dla firm, domeny), pracują dla roznych agencji i coś mogą Ci po kosztach wymyślic. sam tez mam w swoich bazach troche domen dla Twojej branzy. Moze któraś ci sie spodoba. Ceny do dogadania, od kilkuset zł, do kilku tyś. ale czasami jest tez opcja rozliczenia sie w barterze, w zamian za uslugi. Wszystko do dogadania. W razie zainteresowania zapraszam na priv.
Pani Paulino szczerze napisze, że dziwnie się Pani kojarzy, ale dziękuje za głos w dyskusji. Tutaj odnośnik do reel http://en.wikipedia.org/wiki/Reel Przywołam to co napisano z definicji A split reel is a motion picture film reel in two halves that, when assembled, hold a specific length of motion picture film that has been wound on a plastic core. Using a split reel allows film to be shipped or handled in a lighter and smaller form than film would on a "fixed" reel. In silent film terminology, two films on one reel. A demo reel, or show reel, is the motion picture or video equivalent of an artist's portfolio. It is typically used as a tool to promote the artist's skill, talent, and experience in a selected field, such as acting, directing, cinematography, editing, special effects, animation, or video games and other graphics. The demo reel is frequently submitted with a résumé to a prospective employer. When a reel contains scenes from actual productions, a shot list or credit list may also be submitted to describe the artist's specific involvement in each portion of the reel. While the usage of video excerpts on such showreels can be regarded as a breach of copyright, it is generally accepted in the film industry to do so, as it is the only tool of an artist to actually self-promote her/his work. Podsumowując reel można tłumaczyć jako "szpila" filmowa, czyli obraz ruchu lub jego odpowiednik wideo Portfolio artysty. Reel można także przeczytać jak "real", czyli prawdziwy tak jak Pani napisała. Nazwy Form nie trzeba nikomu tłumaczyć. http://en.wikipedia.org/wiki/Form Computing: * Form (web), a document form used on a web page to, typically, submit user data to a server * Form (programming), a component-based representation of a GUI window * Form (computer virus), the most common computer virus of the 1990s * Oracle Forms, a Rapid Application Development environment for developing database applications * Windows Forms * XForms, an XML format for the specification of user interfaces, specifically web forms * Trapcode Form, a motion graphic editing plug-in from Red Giant Software film reels - szpile filmowe reelform - prawdziwa forma, obraz ruchu w formie (forma obrazu), prawdziwy kształt, kształt w ruchu (w filmie), prawda w formie tworzenia, prawdziwość formy (chyba nie w języku polskim) Nazwa ciekawa i zastanawiająca, ale czy będzie dobrze zapamiętana przez czytającego? Większość jak usłyszy o reelform pewnie będzie myślała o realform. Poproszę o dalsze opinie. Pozdrawiam przeglądających temat
Nazwa fajna, ale nie dla agencji interaktywnej!!!!!!!!! Twoja nazwa powinna wpadać w ucho i łatwo dawać się zapamiętywać . Pokazać ludziom, że jesteście kreatywni.
DOBRA NAZWA dla Twoje agencji ... 3d GRUPA ;) Pozdrawiam
Znam jeden przypadek takiej anglojęzycznej nazwy... nie podam ale zapeniam, że podczas rozmowy handlowej Pani po drugiej stronie słuchawki trzykrotnie prosiła o powtórzenie, po czym poprosiła o przeliterowanie... Nazwa ma znaczenie - ale przecież jest wiele firm o ugruntowanej pozycji, których nazwę wymówic jest trudno.
Tak jak mówią przedmówcy - nazwa przeciętnemu polakowi nic nie powie. Trzeba będzie ją kilka razy powtarzac i literowac przez telefon np. przy podawaniu maila. Nie polecam. Ciężko będzie ludziom zapamiętać. Pamiętajmy, że żyjemy w Polsce. W anglojęzycznych kraju może by przeszło, ale tutaj jeśli koniecznie chcemy coś z angielskiego to lepiej coś prostego, coś co chwyci i co większośc ludzi zrozumie.
Mnie tez ta nazwa się nie kojarzy jakoś z agencją interaktywną...
Raczej z firmą, która produkuje odzież ochronną dla pracowników budowy :P Takie moje pierwsze skojarzenie. A co do anglojęzycznych nazw - firma, w której pracuję też ma nazwę z angielskiego i faktycznie, literowanie jej przez telefon każdemu, kto pyta o mój adres mailowy nie należy do przyjemnych...
Sprawdź również podobne tematy:
- Dotacja na Agencje interaktywną
- Chętni na agencje interaktywną - Dotacje na agencję interaktywną? - Zainwestuję w agencję interaktywną - Poznań - Na jaką nazwę zmienić nazwę sklepu? - Czy dobrze wybrałem ryczałt?? - PKD 2007 czy wybrałem poprawne? - Wypróbuj aplikacje do zarządzania zespołem - Umowa Agencj i z Zespołem Muzycznym a rozliczenie z klientem Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|