|
Czy zawsze staracie się być uczciwymi? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Jak to jest, zdarza się wam coś niecoś naginać prawo?
Tak, zawsze i wszędzie. Może dlatego idzie mi różnie..
Jak tylko się da to jestem, a jak nie to.. niepowiem :) Przyznać się, kto z Was robi w US?
Filozofia liberalizmu mówi, iż największym wrogiem obywatela jest państwo (podatki i inne paskudne rzeczy). W związku z czym należy stale dążyć do jego ograniczania i zmniejszania (państwo nie w znaczeniu ludność, władza i teren tylko w znaczeniu aparat państwa).
Oszustwo nie popłaca i należy stosować prawo jednak obszary nieuregulowane lub sprzeczne prawo czy niedoskonałości systemu należy bezwzględnie wykożystywać.
Uczyłem się histori do matury, i już w poprzednich epokach, każdy kombinował tak jest i teraz, każdy kombinuje jak może i to nigdy nie zniknie, bo człowiek zawsze dąży do tego żeby mieć coraz więcej i nie zawsze postępuję zgodnie z prawem czy etyką.
Co do prawa to powiem ci ze każdy prawo łamał i będzie łamać jezeli politycy nie spełnią norm prawnych aby prawo było w Polsce przyzwoite to w tedy ludzie nie będą kobinować. Tak na marginesie to należy byś uczciwym , trzeba mysleć rozważnie i podejmowac decyzje z głową. :D
|
|