|
Czy żyranci mogą podpisać weksel u notariusza |
Czy żyranci mogą podpisać weksel u notariusza
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Chcę dostać dotacje na rozpoczęcie DG i wszystko jest pięknie tylko, że moi żyranci ( brat i ojciec ) mieszkają 400km stąd i nie mogą tu przyjechać by podpisać weksle. Czy mogą je podpisać np. u notariusza w swoim miejscu zamieszkania i przysłać pocztą do mojego UP?
No i na co ci się przyda informacja, że możesz, skoro Pani Zuzia w urzędzie pracy oznajmi, że nie możesz.
Wiem do czego zmierzasz Wielkot i słusznie. To co Pani Zuzia oświadczy i tak nie ma znaczenia. Trzeba do Pani Zuzi zwrócić się pisemnie z pytaniem, czy Wysoki Urząd (I Pani Zuzia też) uzna weksel podpisany w obecności notariusza. Wprawdzie pani Zuzia będzie musiała uznać taki weksel, ale nie warto denerwować Pani Zuzi, bo może mieć np. o..es i powie, że weksel jest OK, ale petent nie spełnia warunków określonych w dyrektywie UE nr ZGXTM/2004-07-2346999865C. P.S. W takich warunkach trzeba się nieco nagimnastykować, albo działać prewencyjnie, ale jest to ogólnie trudne i trzeba być wielce zaprawionym w bojach z biurokratami.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Czy żyranci mogą podpisać weksel u notariusza": - Jak być żyratnem lub podpisać weksel bez okazywania PIT'a? - Pełnomocnictwo od notariusza - Uzyskanie dotacji a ZABEZPIECZENIE śRODKOW przez PUP-Żyranci - czy musi być podpisaną umowa spółki u notariusza? - tyskie czy żywiec z kim podpisać kontrakt ?
• Strona 1 z 1
|
|