|
Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
też chyba raczej zacznę bez zakładania działalności, kupie sprzęt za 2000zl i odkurzacz dobry za ok 700zł. Samochod mam, reklamę zrobię na tylnej szybie i komuś znajomemu. Ulotek można trochę poroznosić. I zobaczymy jak będzie to szło.
Myślę,że odkurzacz Karchera z możliwością odsysania cieczy,bądź jakiś inny za 350zł w zupełności wystarczy.Coś mi się wydaje,że też spróbuje bez zakładania działalności.
witam. również mam zamiar sobie dorobić w ten sposób ,mam zbyt na pranie samochodów (firma) powiedzcie mi co muszę kupić : odkurzacz piorący karcher puzzi 100,proszek RM 760 ,i co jeszcze czy muszę kupić jeszcze zwykły odkurzacz ,czy muszę kupić jeszcze jakieś środki czyszczące i morze jakieś końcówki do odkurzacza czy są już w zestawie.bardzo dziękuje za odpowiedz.
Mi polecono jeden z odkurzaczy na sucho do tego puzii za około 400zł,bo przed praniem musisz odkurzyć.Co do aut to nie wiem czy nie będzię Ci potrzebna jakaś ssawka.Ja teraz jestem na etapie tworzenia jakiejś ulotki,do tego jeszcze jakaś informacyjna strona www na darmowym serwerze i na przyszły tydzień prawdopodobnie zamawiam sprzęt.
Black time...to pisz za jakis czas jak Ci sie biznes kreci ;)
ktoś może coś napisać więcej na ten temat?tzn ktoś prowadzi taką działalność?jeżeli tak to w jak dużym mieście..ilu mniej więcej klientów(w ciągu np. tygodnia)czy duża konkurencja i oczywiście czy idzie zarobić na tym?
Odświeżam, może jest już ktoś w stanie wypowiedzieć się jak mu idzie z tym biznesem?
Wątpię, aby się tu jakakolwiek sensowna odpowiedź poza przechwałkami i zarzutami pojawiła ;).
Ja równiez chciałbym wejśc w ten biznesik. Na początek wkład niewielki. Przymierzam sie do kupna karczera Puzzi 100 i srodków piorących do dywanów i tapicerek. Zamierzam porządnie sie ogłośić - ulotki, wizytówi, reklama na aucie.
Ponadto zamierzam oferowac mycie tapicerek samochodowych oraz kompleksowe czyszczenie aut (wewnątrz) - równiez u klienta - lecz do tego bede musiął dokupic Agregat prądotwórczy - tak sądze. Jedynym problemem/badz nie jest to ze pracuje codziennie 8-16 i zlecenia bede mógł wykonywac po 16 i weekendy. Ponawiam prośbe kolegów o wypowiedz osób prowadzących coś takiego
pomysl dobra, kasa tez, na jedno autko zeby porzadnie wypucowac ok 3h trzeba liczyc a puzzi 100 to minimum do tej pracy. pozdro
Witam,
Czy ktoś może prowadził tego typu biznes jako forme pracy dorywczej ? tzw. po godzinach? Zastanawiam się czy to jest opłacalne , konkurencja jest dość duża a sprzęt taki profesjonalny kosztuje , puzzi 200 jakieś 3500 chemia końcówki do tapicerki razem wyjdzie jakieś 4000, inwestycja tylko czy się zwróci? dajcie znać , może komuś się udało bez rejestrowania działalności oczywiście bo z to już klapa. pozdr
Witam, ja już zajmuję się tą działalnością i powiem szczerze że nie jest źle - mieszkam w Trójmieście, ale jeśli ktoś liczy na szybkie i łatwe pieniądze to niech się nie zabiera za czyszczenie.
Celli - powiedz masz na myśli że nie ma na tym kasy? nie da się zarobic czy chodzi ci o to że to ciężki kawałek chleba?
jakiego sprzętu używasz? i czy rejestrowałeś działalność?
Witam was wszystkich mieszkam w miejscowosci liczacej ok 12 tys mieszkanców taka mała miejscowość, jest w niej o ile sie niemyle 1 firma ktora pierze tylko tapicerki samochodowe no i + te co sobie dorabiaja na czarno ..Zaryzykowałem wziołem dofinasowanie zPUP i powiem wam szczerze ze nie zaluje zainwestowałem w sprzet tzn Karcher puzzi 200 (3100zl)+ do tego pracownica kszot 1600zl + zapas proszków koszt 600zl + scierki srodki czyszczace (500zl) + koszty zarejstrowania firmy + reklama (ulotki,reklama w TV kablowej, reklama na samochodzie, reklama na lokalnych gazetach, wizytówki kszot ok 1000zl)i jeszce pare rzeczy do wykonczenia garazu (3000zl) i jakos omzna podciagnac aby wiecej wyciagnąc z urzedu ..teraz jak prosperuje pierwsze 3 -5 miesiecy bardzo ciezkie po niecalych 6 miesaicach sie dopeiro zaczeło ludzi dzwon aby prac dywany w domu tapicerki samochodowe bez ustanku szczerze powiem ze z terminami jest coraz ciezej i zamierzam zatrudnic nowego pracownika choc sie boje bo wiadomo co sam zrobie to sam a pracownik moze zawsze popsuc renome firmy zarobki jak wygladaja w tym momencie miesiecznie mozna wycignac min 2500zl cennik sie tez duzo liczy ja obnizylem kszoty do minimum i pewnie daltego mam tyle klientów odkurzanie dywanow u klienta 30zl za dywan z dojazdem tapicerka samochodowa zalezy jak zabrudzona maximum 100zl do tego na konciec pracy myje saochod + czyszcze kokpit ...moim zdaniem interes godny polecenia serdecznie polecam;)
ale jakby to było przed blokiem to jak umyjesz samochód? chyba że do Ciebie do garażu przyjeżdżają.
Druga rzecz to plus że masz garaż.
|
|