Bobek22_1986
powiedz jak pierzesz tapicerkę to tylko i wyłącznie tapicerkę czy też przednie siedzenia i tylną kanapę też? A te 30zł za dywan każdych rozmiarów czy masz jakąś cene z metra wyznaczoną,
z góry dzięki za odp.
pozdr
|
Czyszczenie tapicerek samochodowych, pranie dywanów |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Bobek22_1986
powiedz jak pierzesz tapicerkę to tylko i wyłącznie tapicerkę czy też przednie siedzenia i tylną kanapę też? A te 30zł za dywan każdych rozmiarów czy masz jakąś cene z metra wyznaczoną, z góry dzięki za odp. pozdr
Witam Cie piore tapicerke kompletna czyli siedzenia podsiubitke bagazniku boczki itp wszystko co z materialo a za dywan to biore 2,5 zl za mk2 pozdrawiam;')
witaj,
masz dobre ceny, w moim mieście ceny wachają się od 4 do 5 zł za metr2, a tapicerke mało kto chce prać, najchętniej piorą tytlko siedzenia za 20-25 zł od sztuki. Powiedz jak rozwiązałeś problem suszenia dywanów jak np. pierzesz u Klienta w domu? bo rozumiem że samochody to przyprowadzają do Ciebie?i oddajesz jak już wyschnie?
a jak jest jeśli nie ma sie własnego garażu, trzeba prać tapicerke samochodu u klienta i już.
witam a wiec mam odkurzacz puzzi 100 co p samym praniu tapicerka jest juz prawie sucha a samochody to wiekszosc jezdze zakupilem agregat pradotworczy i mam podpisane kontrakty z komisami samochodowymi pozdrawiam
witam a mam pytanie co myslicie o odkurzaczu kirby sentria do tego biznesu??
czyli puzzi 100 to minimum?
Koledzy waham się przed zakupem i rozpoczęciem tego tupu działalności, nie chciałbym otwierać działalności gospodarczej (troche szkoda mi obecnej pracy no i ryzyko że sie nie powiedzie) , napiszcie co was przekonało by rozpocząć pranie , jakie argumenty Was do tego przekonały? z góry dzięki
Witam,
Już od dłuższego czasu, zresztą dzięki lekturze tego forum, zastanawiam się nad rozkręceniem tego typu interesu. Mieszkam w około 70 tyś mieście gdzie tak naprawdę firm wykonujących podobne usługi jest dwie. Na początek myślę że Puzzi 100 spokojnie wystarczy, do tego odkurzacz T10\1 i 10 kg proszku RM 760 ewentualnie jeszcze odplamiacz RM 769 na uporczywe plamy i do boju. Usługi to pranie dywanów, wykładzin, mebli oczywiście u klienta w domu a docelowo pranie tapicerki samochodowej ale to już u mnie bo mam dom wolnostojący z dużym podwórkiem. Na początku pewnie będzie trudno ale ulotki, reklama na samochodzie i może reklama na dziełce przed domem powinna dać efekty. Myślę, że to bardzo dobry interes ze względu na dosyć niewielki wkład finansowy na początek i popycie na tego typu usługi. Oczywiście o ewentualnym sukcesie lub porażce poinformuję szanownych kolegów. Pozdrawiam
Witam,
w moim mieście jest około 36 tyś. mieszkańców i działa około 6-7 firm zajmujących się tym i zapewnw kilka osób nie zarejestrowanych działa w tym temacie, więc jest ryzyko ale chyba spróbuje, wiem że jest to ciężki kawałek chleba , ciężka praca i różni klienci, ceny też są różne. Może ktoś zajmuje się tym dorywczo i napisze ile można na tym zarobić (dorywczo oczywiście) pozdr
bobek22_1986
prosze cie pomoz mi mimo ze mam wiecej lat od ciebie a dokladnie ok 10 jak mysle chce zalozyc cos takiego na terenie mojego miasta bo innych perspektyw na tym zadupiu nie ma czekam odezwij sie prosze
SYLWIOHR76
co chcesz wiedzieć w tym temacie? Ja od co prawda nie od niedawna się tym zajmuje i może doświadczenia wielkiego nie mam ale co nieco wiem w tym temacie. pozdro
Pawel45 napisałam do ciebie na prywatnej poczcie czekam na odpowiedź
witam
mam zamiar otworzyć tego typu biznes w związku z tym mam parę pytań -czy jest duże ryzyko uszkodzenia dywanu/tapicerki przy praniu [ kurczenie,kolor-można jakoś sprawdzić-za jakie materiały się nie brać] -czym doczyszczać miejsca do których nie dojdzie ssawka do tapicerek+ np. frędzle /może jest jakaś mniejsza do puzzi 100 czy ręcznie -jakie kosmetyki samochodowe -firma stosunek cena/jakość- -czy dołączyć może jeszcze do oferty czyszczenie skór-dużo z tym kłopotu,jest sens??-marka kosmetyków -jaka ilość środka rm-wystarczy podana przez producenta??może są jakieś lepsze środki pozdrawiam
bizn3s - nie nakręcaj się tak, nie masz co przesadzać z chemią i sprzętem, na początek kup podstawowe rzeczy a jak Ci będzie szło to zainwestujesz więcej.
Co do dywanów to zdarza się że się odbarwiają , o tym jakie można prać piszą w instrukcji do puzzi.
Witam,
jestem w trakcie otwierania dzialalnosci związanej z czyszczeniem tapicerek, dywanow,zastanawiam się rownież nad tapicerką skorzaną (jakiej firmy srodki są godne polecenia?) Mam nadzieję otrzymać pieniadze z urzedu pracy. Czy ktos korzystał z tej formy pomocy przy otwieraniu dzialalności tego typu?
|
|