|
Czyszczenie - warto spróbować? |
Czyszczenie - warto spróbować?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam ;)
Witam ;)
mam pytanie czy dobrym biznesem byłoby założenie firmy czyszczacej (myjni) lecz samochodów dlatawczych. Np. Świadczyć usługi jakimś firmom.. Czyścić im samochody.. Lub np. Jakimś firmom budowlanym? Wapolpracowac z firmami typu własnie takimi co posiadają jakieś samochody dostawcze I te średnie i te większe oraz takim własnie firmom budowlanym;) sprzątać maszyny itd. Czy jest na takie coś zapotrzebowanie czy raczej w to nie wchodzić? Nie próbować? Z góry dziękuje za odpowiedzi pozdrawiam
Powiem ci, ze to nie tak kolorowo. Masz odpowiedni sprzęt? Akurat mój ojciec ma firmę transportową, kupił karchera i różne specyfiki do czyszczenia i sam się tym zajmuje z innymi kierowcami, czasami sam mu pomagam. Jest to dla niego o wiele bardziej opłacalne.
Poza tym, wiesz jakie to ciężkie jest? Ja w wakacje ugadałem się z autohandlem, szef podjeżdżał dwoma autami dziennie pod garaż mój i je czyściliśmy z kolegą. Oczywiście full opcja, auto wyglądało jak nówka po wszystkim. Ugadaliśmy się na 100zł za auto, teraz to na dwóch minus wszystkie chemikalia do czyszczenia. Po tygodniu już miałem tak tego dość, że zrezygnowałem.
raczej nie ma szans, bo jak widzisz właściciel firmy woli zagonić do mycia robola w ramach stawki godzinowej.
pozdro
szkoda że garba nie dostałeś za taką cene
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Czyszczenie - warto spróbować?": - Czy warto spróbować własnej DG kiedy .... - nazwa firmy czyszczenie dywanów, czyszczenie kafelek i fug - Mam pomysl - chce sprobowac - nie wiem jak - Powiem tylko co warto warto produkować:) - psychoterapia- warto czy nie warto?
• Strona 1 z 1
|
|