|
Da Grasso - strona 2 |
Da Grasso
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Franchising, franczyza
Autor
Wiadomość
No wlasnie,to `dobry deal`,ale moze na polskie warunki(nie umniejszajac nikomu),porcelany to mam tu pod dostatkiem,regio,w ktorym mieszkam slynie w calym swiecie ztych wrobow,a fabryk tyle,co u nas `biedronek`:). Logo tez duzo nie bedzie mowic,bo nikomu nie znane. A `wnioski`to takie,ze juz widze jak ta wspolpraca bedzie ukladac skoro juz teraz na poczatku nie ma jakiekolwiek zainteresownia.
z oewnosci dobry pomysl, oni sprawdzaja na peno czy masz dobra lokacje, dobre firmy to robia Starbuck na przyklad. ale naprawde to powinienes wlasna recpte miec i wylansowac, jesli to zrobisz to ty beoesz sprzedawac innym swoje licencje
Piotr
Witam,
Jeśli mam być szczery zgadzam się w zupełności z osobami twierdzącymi, iż dobijanie się do Da Grasso jest niepoważne. Ja już od dłuższego czasu próbuję coś z nimi załatwić i to bez efektu. W skrócie powiem tylko, że chciałbym otworzyć ich lokal dla kogoś bliskiego. Dysponuje wszystkim czego oczekują. Niestety to jednak nie pomaga w żaden sposób aby potraktowali człowieka poważnie. Ani dział franczyzowy, ani Pan Dyrektor nie są w stanie poważnie podejść do tematu. Lokale, które mogły się nadawać na tą działalność już mi dawno przepadły, gdyż nikt nie reagował ani na telefony ani na maile. Dodam tylko, że byłem już po spotkaniach i po udzielaniu informacji (szczątkowych i w totalnie nieprofesjonalnej formie)... To naprawdę żenada. W zasadzie teraz się zastanawiam, że skoro na tym etapie takie jest ich podejście to co będzie dalej po podpisaniu umowy...? Ciekawe tylko czy Pani Prezes zdaje sobie sprawę co się dzieje w jej firmie...
Jak to milo słyszec, ze kogos oprocz mnie `olali`. Przepraszam za słownictwo i naprawde nie miałem nic złego na mysli do mojego poprzednika. Z reszta moj poprzednik jest juz kolejnym `olanym`. Obawiam sie, ze ta firma najnormalniej w zyciu am brak jakichkolwiek wyznaczonych standardow biznesowych. A ze jest to duza siec, nic wcale swiadczy, rozwineli sie w Polsce chociazby dlatego, ze w tamtych czasach rynek w Polsce byl chłonny, drugi fakt ,ze tez trzezba umiec sie `wstrzelic`.
Dla mnie i tak pozostana niepowazna firma. Na szkolenie `customer service` nalezałoby wysłac kadre kierownicze-tak mysle sobie. Polecam Japonczykow, sa naprawde swietni w tych szkoleniach. Ponizej skopiowane zdanie wyrwalem z ich strony `.... intensywnie analizujemy również możliwość ekspansji zagranicznej.` Zapewne w ich odpowiedzi bedziemy tymi potencjalnymi wpołpracownikami, ktorzy nieokazali sie wystarczajaco `godni, czy tez dobrzy`.
Zgodzę się z Tobą w 100% - kompletnie nie mają pojęcia o traktowaniu klientów. Problem jednak w tym, że rynek jeszcze ich nie nauczył i mają zapewne zbyt wielu chętnych, którzy się godzą na takie traktowanie za wszelką cenę! Traktują człowieka naprawdę fatalnie. Już nie wspomnę o pewnym Panu Dyrektorze, który ma pod sobą dział franczyzowy... Po prostu żenada. Dziwie się, że nikt z tym nic nie robi...
Mój znajomy np. się z nimi totalnie pokłócił bo bez jego wiedzy i zgody przedłużyli sobie umowę za którą on musiał płacić.
nie wiem jak to tam jest z ich systemem franczyzowym ale poprawili sie w robieniu pizzy ;D
Da Grasso ma mnóstwo potencjalnych partnerów, którzy zawarli umowy na regiony z czasową blokadą obszarów.
W tym biznesie najtrudniej jest znaleźć lokal spełniający wymogi więc niektórzy po 6 miesiącach poszukiwań wymiękają i wtedy łatwiej wskoczyć na jakiś region, choć te atrakcyjne są grubo obstawione.
Szkoda zachodu - tyle powiem.
dajcie sobie spokój z dagrasso ta siec to lipa babka z łodzi otworzyła dopiero w 2008 zrobiła siś spzo.o to nie siec o raczej towarzystwo wzajemnego wspierania ona tylko daje szyld a wy sie tak podniecacie pizza to ochyda jest nowych innych sieci iż ona ja juz z nimi rozmawiałem nie porozumienie potem z tele pizza ok to sieć ale licenja cenna kosmos potem z halopizza to tylko ta sieć jest kokretna i wirygodna szkolienia itd podpislem z nimi umowe zaraz dziłali i meni inne pizze .
odgrzebuję nieco temat. Chciałbym zapytać nie tyle o franczyzę, co o pizzę :) Chodzi mi o odbiór przez Klientów. Macie dużo stałych gości? receptura jest OK? innymi słowy, czy pizza Wam smakuje? Z tego co czytam na portalach z opiniami (jak na przykład recomena pl ) to ludzie są raczej zadowoleni. W porównaniu z innymi pizzeriami wypadają bardzo nieźle...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Da Grasso - strona 2": - Odstąpię Da Grasso w Łukowie - SEVI KEBAB vs. Da Grasso(pizzeria) - Sieć Pizzerii DA GRASSO! Zdolnyśląsk [wspólnik] - Pizzeria Da Grasso w Łukowie franczyza sprzedam
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|