|
Darmowy odbior surowcow wtornych. |
Darmowy odbior surowcow wtornych.
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam,zastanawiam sie nad tym czy mozna zarobic na sorowcach wtornych.W moim miescie 25tys mieszkancow,w wiekszosci domki jednorodzinne jest duzy problem z odpadami.Pojemnikow na szklo,puszki,plastik jak na lekarstwo.Ludzie z pewnoscia bardzo by sie ucieszyli gdyby mieli mozliwosc oddawania posegregowanych odpadow za free.Czy oplacalny to moze byc interes czy koszta benzyny i pracownka przewyzsza zyski?Mysle o ogloszeniu iz w jeden dzien w tygodniu kierowca robi kurs wokol miasta i zbiera worki z posesji.Co o tym myslicie?Pozdrawiam
Przedewszystkim musisz zdobyć licencje na zbiórkę odpadów oraz licencje na transport (wiąże się to z odpowiednim samochodem, ale nie znalazłem przepisów szczegółowych- może popytaj w Urzędzie Miasta lub gminy). Do tego dochodzi składowisko, najlepiej by w pozwoleniu na składowanie wpisać składowanie kontenerowe, unikasz wtedy budowy całej infrastruktury "wysypiska", a kontenery mógłbyś dostać od odbiorcy Twoich surowców.
i co kolego ?ruszasz z tym biznesem.ja jestem w podobnej sytuacji.tez chciałbym sie tym zajac tylko nie wiem xczy wystarczy samochod kontenerowy?i jakie musi spełniac wymogi budynek?????ale wydaje mi sie ze mozna by na tym zarobic.
Ok. 600 zł do kasy powiatu trzeba wpompować w celu otworzenia takiego biznesu. Jeżeli pojazd jest do 3,5 t, kocesji na przewóz mieć nie trzeba.
Warunki, jakie musi spełniać nieruchomość, są ustalone na poziomie gminy, więc nie ma globalnego wzorca, czy musi to być zadaszone, czy teren ma być utwardzony itd. Najważniejszy jednak problem dla drobnych przedsiębiorców w takiej sytuacji to sprzedaż pozyskanych odpadów. Jeżeli masz komu to sprzedać i jeszcze na tym zarobisz, to startuj z biznesem!
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Darmowy odbior surowcow wtornych.": - Skup surowców wtórnych - Skup surowców wtórnych - Skup surowców wtórnych - Skup złomu, surowców wtórnych - Jak przyciągnąć klientów do skupu surowców wtórnych?
• Strona 1 z 1
|
|