Szukam skromnego programu najlepiej darmowego, który będzie miał możliwośc prowadzenia księgi przychodów ryczałtowca...
dzieki
|
Darmowy program księgowy |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Szukam skromnego programu najlepiej darmowego, który będzie miał możliwośc prowadzenia księgi przychodów ryczałtowca...
dzieki
Sprawdź LEftHand
proszę, napiszcie czy na lewym XP-ku bez konsekwencji ze strony US mogę prowadzić KPiR dla wyłącznie własnej DG.
pozdrawiam
edjar
Nikt ci tego nie zabroni jednak liczyć się możesz z karą gdy zapuka do ciebie inspekcja legalności oprogramowania. W ogóle nie rozumiem po co w firmie używać nielegalnego oprogramowania 300 zł na OS to chyba nie jest duża kwota dla firmy? A jeśli cię nie stać na wydanie 300 zł na Win XP to przeżuć się na linuxa i po sprawie. W razie kontroli legalności oprogramowania w firmie zapłacisz za każby nielegalny program ok 5-6 krotność jego ceny + zarekwirują ci komputer i po co ci to??
[quote="Open-Business"]edjar
Nikt ci tego nie zabroni jednak liczyć się możesz z karą gdy zapuka do ciebie inspekcja legalności oprogramowania. [quote] mam windowsa który nie był nigdy rejestrowany,dostałem od osoby która kiedyś kupiła jak zaczynała firme, ale nigdy nie odpakowywał, nie aktualizował. Mam jakaś książeczke, kod aktywacyjny, nalepke, płytke, jednak nie mam faktury VAT, czy wzwiązku z tym w razie kontroli jest konieczność pokazania fatkury Zakupu? Windows da sie zalegalizować w bazie microsofu, czy to wystarczy? czy potrzebna FVAT>>> w razie kontroli???
Jak nie był aktywowany to zarejestrujesz bez problemu. Jeśli uda ci się zaktywować nie musisz mieć faktury
czyli w razie kontroli jakie dokumenty musze mieć zeby uzali że jest legalny, oczywiście poza kluczem do rejestru Microsoftu? Kontrol nie bedzie chciałą odemnie Faktury VAT jak dowód że zakupiłem Windowsa w sklepie czy to ich nie interesuje, a interesuje ich czy mój klucz jest zarejestrowany w bazie Microsoftu?
|
|