|
Debata Tusk - Kwaśniewski |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Polityka
Autor
Wiadomość
Na początku debaty Tust dostaje po uszach od Kwaśniewskiego. Pierwsza runda remis ze wskazaniem, w drugiej już lepiej Tusku sobie radzi. Kwaśniewskiego poskładali, pokleili i wierzga. No można powiedzieć że Tusk wygrał, jest lider i jest pożegnanie byłego prezydenta z polityką.
Prawda, na początku Tusk przegrywał, ale przetrwał, odbił się i w końcowym rozliczeniu zmiażdżył Kwaśniewskiego, szczególnie jego przeszłością.
Kwaśniewski pokazał całkowicie klase, od początku był wyżej niż Tusk. Donald nie potrafił odpowiedzieć na zadane pytania, przez całą debatę krążył wokół "prawdy" co było żenujące, dobrze ze wierzy ale to nie ta instytucja
Kwaśniewski nie wiedział jak założyć najprostszą DG
czy to jego obowiązek? wydaje mi się że nie
słusznie odpowiedział i tu kolejna żenująca odpowiedz tuska...
Tusk jest zbyt kulturalny, gdy nie jest jego czas nie mówi tylko słucha. Kwaśniewski przerywał, dopowiadał, komentował. ja typowałbym 1:0 0:1 0:1 dla Tuska. Co ciekawe przed debatą stawiałem 0:1 1:0 0:1 :)
gdy rozmawiam z idiotą również cięzko mi jest zachować spokój... a Tobie?
Liczyłem na Tuska, ale niestety muszę przyznać że wygrał Kwaśniewski.
Jak widzę debata wniosła wiele emocji , zdania są podzielone , choć większość jest albo za PiS albo PO. Mam nadzieję, że osoby zachęcające do wyżej wymienionych partii są odpowiedzialni za swoje słowa, że po wyborach będą mogli spojrzeć w twarze poszkodowanych ludzi przez po prostu nie kompetencje
Miałem zrezygować z oglądania "igrzysk" wyborczych, ale zmieniłem zdanie. Kwestię wzajemnych zarzutów o korupcji można odnieść do przysłowia: "Przyganiał kocioł garnkowi". Tusk zachowywał się, jakby się "naćpał". Zresztą ostatnie dni Tusk przechodził intensywne treningi, które zafundowała mu partia, by w ten sposób nadrobić braki intelektualne. Krótkie zdania Tuska (wczesny Lepper), populizm (z ktorego wyrósł już nawet Lepper) seplenie bardziej widoczne jak zazwyczaj (znowu zapomnieli w PO zafundować Tuskowi paru wizyt u foniatry), rozbiegane źrenice, ciągłe gestykulacje (jakby stado komarów "uwzięło" się na Tuska, a omijało Kwaśniewskiego) sprawiło, że debata była po prostu śmieszna. Kwaśniewskiego po ostatniej porażce specjalnie przygotowywali do debaty. Objawy "choroby filipińskiej" zupełnie niewidoczne. A argumenty? Te same od osiemnastu lat. W zasadzie to możnaby z materiałów archiwalnych TVP zmontować identyczny film. Nie potrzebny byłby nawet Kwaśniewski na "dokrętki". Ocena debaty: Nokautu nie było! A co do wygranej na punkty, to zależy od subiektywizmu sędziów. Czy nadal uważacie, że PiS, PO i LiD chcą sobie zrobić jakąś krzywdę? Co do tego mam poważne wątpliwości.
[quote=" A argumenty? Te same od osiemnastu lat. W zasadzie to możnaby z materiałów archiwalnych TVP zmontować identyczny film. Nie potrzebny byłby nawet Kwaśniewski na "dokrętki".
[/quote] Kościół ma te same argumenty od tysięcy lat, resztę wywnioskuj sam
Kościół ma te same argumenty od tysięcy lat, resztę wywnioskuj sam[/quote] Temat nie dotyczy kościoła, tylko debaty Tusk-Kwaśniewski. Jeśli poszukujesz partnerów do dyskusji o kościele, to otwórz nowy temat.
z xfreebiz nie ma co dyskutowac...:) za mocny przeciwnik
Dziękuję za uznanie, jednak ja na forum każdego traktuję jako partnera w dyskusji. Nigdy jako przeciwnika.
Przez lata krążyły (zwłaszcza przed wyborami) opinie o Tusku, który chciał wprowadzić autonomię Pomorza. Inna kwestią była opinia Tuska o tym, że "Polskość to nienormalność". Znalazłem ciekawego linka dotyczącego tych kwestii. Co sądzicie o materiale?
http://pl.youtube.com/watch?v=-edEje0BkCU
|
|