Witam wszystkich zastanawiam się czy na dekorowaniu sal weselnych można zarobić.
Wiem że teraz powstało dość dużo firm o takim profilu i wydaje się, że nieźle sobie radzą.
Proszę o plusy i minusy tego przedsięwzięcia.
|
Dekoracja sal weselnych |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich zastanawiam się czy na dekorowaniu sal weselnych można zarobić.
Wiem że teraz powstało dość dużo firm o takim profilu i wydaje się, że nieźle sobie radzą. Proszę o plusy i minusy tego przedsięwzięcia.
Witam:
Potrzeby co do tego rodzaju działalności wymienione są między innymi w poście dotyczącym firm zajmujących się organizacją wesel, więc możesz skorzystać z kilku tamtych uwag. Przede wszystkim jak zostało to określone potrzebna jest komunikatywność i umiejętność słuchania i rozumienia gustu klienta. Potrzebna jest też reklama, który najczęściej roznosi się pocztą pantoflową. Jak już będzie pierwszy zadowolony klient to znajdą się następni. Potrzebne są zapewne projekty czy też zdjęcia pomysłów na dekorowanie sal. Dobrze pomyśleć także o dekoracji nie tylko sal ale i samochodów weselnych i kościołów. Pomysł jest bardzo dobry i pieniądze też dobre. Nie potrafię przytoczyć żadnych minusów takiego rodzaju inwestycji oprócz stresu, który tworzą niezdecydowane lub niezadowolone pary młode :) Pozdrawiam
A ile byście byli skłonni zapłacić za takie usługi?
Myślę że ceny ustalane są od typu dekoracji- typu materiału, ilości kwiatów i dodatków. Za samą dekorację byłabym skłonna przeznaczyć do 500zł.
Pozdrawiam
500 zł moze kiedys teraz za sensowną dekoracje bynajmniej w Łodzi trzeba zpłacic 1500-2000 sala+kosciół
|
|