Witam wszystkich zastanawiam się czy na dekorowaniu sal weselnych można zarobić.
Wiem że teraz powstało dość dużo firm o takim profilu i wydaje się, że nieźle sobie radzą.
Proszę o plusy i minusy tego przedsięwzięcia.
|
Dekoracja sal weselnych |
Dekoracja sal weselnych
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich zastanawiam się czy na dekorowaniu sal weselnych można zarobić.
Wiem że teraz powstało dość dużo firm o takim profilu i wydaje się, że nieźle sobie radzą. Proszę o plusy i minusy tego przedsięwzięcia.
Witam:
Potrzeby co do tego rodzaju działalności wymienione są między innymi w poście dotyczącym firm zajmujących się organizacją wesel, więc możesz skorzystać z kilku tamtych uwag. Przede wszystkim jak zostało to określone potrzebna jest komunikatywność i umiejętność słuchania i rozumienia gustu klienta. Potrzebna jest też reklama, który najczęściej roznosi się pocztą pantoflową. Jak już będzie pierwszy zadowolony klient to znajdą się następni. Potrzebne są zapewne projekty czy też zdjęcia pomysłów na dekorowanie sal. Dobrze pomyśleć także o dekoracji nie tylko sal ale i samochodów weselnych i kościołów. Pomysł jest bardzo dobry i pieniądze też dobre. Nie potrafię przytoczyć żadnych minusów takiego rodzaju inwestycji oprócz stresu, który tworzą niezdecydowane lub niezadowolone pary młode :) Pozdrawiam
A ile byście byli skłonni zapłacić za takie usługi?
Myślę że ceny ustalane są od typu dekoracji- typu materiału, ilości kwiatów i dodatków. Za samą dekorację byłabym skłonna przeznaczyć do 500zł.
Pozdrawiam
500 zł moze kiedys teraz za sensowną dekoracje bynajmniej w Łodzi trzeba zpłacic 1500-2000 sala+kosciół
witajcie,
jeśli chodzi o dekoracje sali weselnej, to w gronie najbliższych znajomych robimy to sami, i zamykamy się ok 1000zł, spawdzonym sposobem i zasobem artykułów (od balonów, przez lampiony po wykałaczki;p) zaopatrujemy się w Godanie, i szczerze przyznam że asortyment który mają jest zaspakający nawet najbardziej wybredna pannę młoda :) Zreszta możesz zajrzec do sklemu internetowego i sama zobaczysz że mają dużooo fajnych gadżetów dekoracyjnych :)
a nie uważacie że rynek jest już przesycony tego typu firmami???
poza tym obawiam się że nie mając własnego sklepu (np ze ślubnymi sukniami), opierając się jedynie na własnej mobilności i reklamie, nasza firma nie "wybije się" na rynku..co o tym sądzicie???
Według mnie jest już dużo takich firm, działają lokalnie może się można przebić oferując dekoracje ślubne, ale na większą skale już może mniej. Co widać na przykład po sieci wystarczy zerknąć ile jest firm oferujących dekoracje ślubne, obecnie nawet firmy nie koniecznie bezpośrednio związane z branżą ślubna oferują jakieś dodatki i dekoracje ślubne.. No ale są o wiele bardziej konkurencyjne branże, więc to wszystko zależy od wielu czynników... jak zawsze ;)
Witam, zgadzam się z osobami twierdzącymi , że tych firm juz jest bardzo duzo na rynku.
W realizowanym projekcie opieki organizacyjno- prawnej dla osób rozpoczynajacych działalność mam kilka takich osób w grupie. Usługi o których mówimy wykonują dzisiaj kwiaciarnie, osoby ktore świadczą uslugi dekoracji wnętrz bukieciarstwa, no jest tego naprawdę dużo. Poza tym sale weselne mają najczęściej zaprzyjaźnione już osoby współpracujące a niekiedy wiele z elementów dekoracji stanowi dekoracje dla wielu imprez. Tak więc nastawianie się tylko na usługi dekoracji sal weselnych może nie wystarczyć żeby przyzwoicie z tego żyć. sorry , że takim chłodem powiało ale to są fakty z prawdziwego rynku pozdrawiam Bożena Kubera
Myślę, że Pani Bożena dość chłodno wypowiedziała sie na temat firm dekoracyjnych bo po prostu boi sie konkurencji i skutecznie chce zniechęcić nowe osoby aby zrezygnowały z tego pomysłu. Ja jestem w trakcie otwierania tego typy działalności i jeszcze nie mając jej mam już tyle zleceń ze na brak zajecia nie bede narzekała na pewno
Moniko może napiszesz coś więcej o swojej działalności czy tylko opierasz sie na dekoracji sal i kosciołow, a możesz zdradzić gdzie się reklamujesz, że masz tylu klientów??
Witam :-)
Przy okazji polecę dobrą kwiaciarnię w Tychach. Kwiaciarnia zajmuje się też dekorowaniem sal weselnych i ma już w tej kwestii kilkuletnie doświadczenie. kwiaciarenka.blogspot.com
Reklama to dźwignia handlu, najlepsza jest w postaci marketingu szeptanego. Trzeba wiedzieć gdzie uderzyć niekoniecznie wielkie miasto znaczy dobrze, uważam ze lepsze są wsie i małe miesciny ogłoszenia drobne w prasie itp. Oprócz dekoracji sal i kosciołów mam też wszelkiego rodzaju imprezy jakie sobie klient zażyczy.
Witam
Pani Moniko szkoda, że wypowiadając się na forum nie czyta Pani dokładnie postów i opinii innych forumowiczów. Rozumiem, że to dla Pani nowa działalność tak jak i kierunek Pani działań zawodowych. Nie jestem ani dla Pani ani innych osób zajmujących się dekoracją wszelkich wnętrz żadną konkurencją bo moją specjalnością są usługi szkoleniowo- doradcze w zupełnie winnym zakresie. Moja wypowiedź dotyczy doświadczeń moich klientów i uczciwie je zaprezentowałam. Prosze nie oczekiwać, że na forum znajdzie Pani tylko opinie, które będą zgodne z Pani oczekiwaniami. Gospodarcza rzeczywistość w tym kraju ma różne oblicza a moja opinia jest jednym z głosów w tej sprawie, głosem osoby która ma juz ogromne doświadczenie zawodowe i biznesowe . Bardzo się cieszę, że tak Pani dobrze prosperuje ale sądzę, że osoby które chcą iść w Pani ślady powinny wiedzieć, że na tym rynku też istnieją różne zagrożenia. życzę powodzenia Bożena Kubera
Jeszcze kilka lat wstecz taka działalność miała rację bytu. Teraz takich firm jest pełno, więc ciężko będzie z konkurencją.
Sprawdź również podobne tematy:
- Dekoracja sal
- Dekoracja i wykańczanie wnętrz. - Dekoracja paznokci TANIE NIZ NA ALLEGRO - Dekoracja wnętrz na uroczystości okolicznościowe - Dekoracja domu wystawionego na sprzedaż? - Szukam producentow z Polski! /dekoracja wnetrz/ !!! - Dekorowanie sal weselnych - Dekorator sal weselnych - Biznes plan firmy zajmującej się dekoracją wesel, chrzcin Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|