Witam
Mam pytanie odnosnie diet i delegacji zagranicznych przy działalności gospodarczej dla osoby fizycznej.Wiem,ze z pracownikami nie ma problemu a jak jest w przypadku wlasciciela firmy?
Pozdrawiam
|
Delegacje i diety |
Delegacje i diety
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam
Mam pytanie odnosnie diet i delegacji zagranicznych przy działalności gospodarczej dla osoby fizycznej.Wiem,ze z pracownikami nie ma problemu a jak jest w przypadku wlasciciela firmy? Pozdrawiam
Dieta oraz nocleg wg rachunku imiennego no i musisz mieć potwierdzenie,że tam byłeś
Podpowiesz mi gdzie znajde przepis taki?Czytałam troche i znalazłam min.sprawe NSA 15.09.2005,gdzie osoba posiadajaca firmę transportową wygrała oraz ze powinno sie wystapic z pismem do US,zeby wydali opinie.
Jezeli osoba,która prowadzi działalnosc i obecnie wspołpracuje z fima niemiecka jest to dłuzszy pobyt to za kazdy dzien mozna policzyc diety? Potwierdzenie ze się było czyli? Moze byc wyszczególnienie na fakturze? Dzieki za pomoc i pozdrawiam
Mówimy chyba o różnych sytuacjach.Kierowcy i właścicielowi firmy transportowej raczej bym nie naliczała diet.Jest na ten temat interpretacja na stronach MF. Jeśli chodzi o dłuższy pobyt na granicą limit jest 30 diet w roku lub 0,3 wszystkich przysługujących np Belgia /80 diet x 45 E/x 0,3
acha dzieki bardzo za pomoc:)
pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Delegacje i diety": - Podatek dochodowy a delegacje - Delegacje zagraniczne - opodatkowana dieta? - Wyjazdy służbowe zagranicę (delegacje) - Delegacje, Telefon na karte, rozliczanie - diety a podatek?
• Strona 1 z 1
|
|