|
Developerka |
Developerka
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam mam plan tylko ogrom spraw do załatwienia jest żądny porady od doświadczonych forumowiczów. Jestem murarzem chciałbym otworzyć firme budowlaną ale jest tego tak dużo że się obawiam. Ale mam pewien pomysł znam gościa który w pewnym mieście kupuje działki budowlane własną firmą budowlaną buduje blok 24 mieszkaniowy i sprzedaje mieszkania. Co za tym idzie nie martwi się o prace dla firmy bo sam dla siebie to robi i zyski z tego co wiem też są duże. W tej chwili buduje już 4 blok czyli stawia osiedle. Wie że to jakiś niby tbs czy coś jest może to zmienia postać rzeczy. Mnie poprostu zastanawia co trzeba zrobić żeby sobie postawić blok gdzie załatwiać pozwolenia czy ktoś mi może doradzić co i jak. Obawiam się że do takich rzeczy trzeba znajomości a może i nie. prosze o w miare szybkie podpowiedzi
musisz miec srodki finansowe na wykup nieruchomosci z planem zagospodarowania pod budownictwo mieszkaniowe ,konkretnie pod bloki jak Ty to nazwales oraz na material,oplacenie pracownikow,biura,etc
Skromnie jakies podejrzewam ze z 2 miliony minimum w zaleznosci od powierzchni dzialki oraz jej ceny i tego jak duze budynki chcesz stawiac to tak w skrocie bo fachowcem w tej dziedzinie nie jestem ale to sa sprawy oczywiste jak plan zagospodarowania i finanse
Na pewno duże koszty wejścia, ale biznes się opłaci. Mam znajomego, który prowadzi taki interes i raczej dobrze się mu wiedzie.
Witam,
Prowadzę firmę projektową. Zajmuje się również przygotowaniem terenu pod inwestycję i oczywiście projektowaniem, uzgadnianiem, uzyskiwaniem pozwoleń oraz nadzorami. Mogę pomóc! Mój adres: ppmb@ppmb.pl
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Developerka": - developerka - Developerka - Developerka - mini developerka - Mala developerka
• Strona 1 z 1
|
|