|
DG a zwrot podatku |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
mam pytanie.chciałbym załozyć dg .pracuje i studjujke zaocznie dlatego przysługuje mi zwrot podatku.jak to będzie traktowane jak założe działalność?
Zwrot z podatku przysługuje Ci, bo studiujesz zqaocznie..? Pierwsze słyszę ;-) Jest kilka opcji co będzie jak założysz działalność . Dużo zalezy także od sposobu opodatkowania.
WojciechH, WITAM. Mam zamiar w tym miesiącu otworzyć sklep internetowy.
Dręczy mnie pytanie rozliczeń VAt-u Proszę mi odpowiedzieć czy dobrze rozumuję: Jak kupie w hurtowni artykuł za 100zł netto to muszę za niego zapłacić 122zł brutto i dostaję fakturę na ten art. Teraz chodzi mi o to czy ja ten podatek (22zł) dostane spowrotem przez Urząd Skarbowy. Jeśli tak to w takim razie moge ten artykuł sprzedać klientowi za cene 122zł brutto i zarabiam 22zł od których muszę odliczyć podatek od dochodu 19%. Zakładam że jestem vatowcem. Proszę kogoś kto sie na tym zna o odpowiedz. Pozdrawiam. PS: Jest jakaś różnica jak sprzedam ten art. za 122 zł brutto klietowi na paragon a firmie na fakturę?
Te 22 zł VATu odliczasz od tego, co masz zapłacić do US. Jak klientowi sprzedasz ten artykuł za 122 to nic nie zarobisz :-)
PS. - Nie ma różnicy
|
|